Natuurwerkdag in Vlindertuin en Kuzemerkooi

0
58

NIEKERK/DOEZUM – Eigenlijk zou er dit jaar geen Natuurwerkdag worden gehouden in de gemeente Grootegast, stelt Herman Woltjer van IVN Grootegast e.o. “Dit nadat Nico Boele van Staatsbosbeheer en ik veel werk hadden gestoken in het opzetten van de Natuurwerkdag van vorig jaar, waarbij wij de enige twee waren die ook daadwerkelijk ter plaatse kwamen.” Dus werd er een streep gezet door Natuurwerkdag. Totdat Bert Plaat naar Herman toekwam met de vraag of er misschien toch niet een Natuurwerkdag in zat.

“Dat was natuurlijk wel mogelijk”, zegt Herman. “Maar ik heb Bert wel verteld dat wij ons bij hem aan zouden sluiten.” Later bleek ook dat in de Vlindertuin in Doezum het één en ander dient te gebeuren, aldus Woltjer. “Dus stonden we opeens voor een nieuw dilemma”, lacht hij. “Zo besluit je om goede redenen geen Natuurwerkdag te organiseren en zo heb je twee projecten die aandacht verdienen.” Herman Woltjer en Bert Plaat hopen op 15 helpende handen in de Vlindertuin waar lichte opknapwerkzaamheden plaatsvinden. Tussen 10.00 en 14.00 uur worden er kleine boompjes uitgetrokken. “Het zou fijn zijn als mensen hun eigen graafgerei meenemen”, stelt Woltjer. “Wij regelen de catering bestaande uit soep en broodjes.” In de Kuzemerkooi ligt een grotere uitdaging. Ook daar worden eenjarige boompjes verwijderd en daarnaast moet er snoeiwerk verricht worden. “Daarbij krijgen wij hulp van schoolkinderen”, aldus Herman opgetogen. “Zij helpen ons mee in de Kuzemerkooi en dat is natuurlijk fantastisch. In principe gaan wij daar van 10.00 tot 12.00 uur aan de slag, met misschien nog een extra uurtje na de verrassingslunch.”
Uiteraard zijn ook uw helpende handen belangrijk op 4 november tijdens de Natuurwerkdag in Niekerk en Doezum. Aanmelden voor de Natuurwerkdag kan bij Herman Woltjer via hwoltjer@home.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here