Prijzen voor winnaars fotowedstrijd

0
44

WESTERKWARTIER – Op 11 oktober heeft juryvoorzitter Henk Kosmeijer de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de fotowedstrijd ‘ZomervertierWesterkwartier.’ De opdracht van de wedstrijd voor jeugd van 10-14 jaar was om te laten zien wat je deze zomer in het Westerkwartier doet. De drie jonge fotografen van de beste foto’s ontvingen speelgoedbonnen.

De winnaar van de eerste prijs, Bence Brouwer Suba (11 jaar), kon er niet bij zijn. “Hij zit nu weer in Nicaragua,” legt zijn opa uit. “Hij was een halfjaar bij ons in Nederland omdat hij daar niet naar school kon.” Jorijn Jongman is erg blij met haar tweede prijs. “We wonen vlakbij het park in Zuidhorn waar de foto is gemaakt,” zegt ze. Tussen de Schotse Hooglanders is ze bezig met haar sport: acrogym. “Elke week acht uur trainen om naar het NK te kunnen.” De derde prijs is binnengesleept door Feike Kramer. Hij laat zien hoe hij met zijn speelgoedbootje in de weer is. “Het bootje is helaas stukgegaan, het zeil doet het niet meer,” vertelt Feike. Henk Kosmeijer: “Misschien kan de speelgoedbon die je nu wint iets betekenen.” De jury heeft naast de drie foto’s, nog zeven foto’s uit de inzendingen gekozen. De jury bestaat naast Henk Kosmeijer ook uit Freddy Plat (jongerenwerker in Zuidhorn), Lodewijk ten Have (fotograaf uit Zevenhuizen) en Annie Jakobs (winnares vorige fotowedstrijd, uit Grootegast). De in totaal tien beste foto’s zijn afgedrukt op canvas en hangen straks in de gemeentehuizen van het Westerkwartier. De tentoonstelling start 1 november in het gemeentehuis van Leek. Daarna zijn de andere gemeenten aan de beurt. Na de tentoonstelling krijgen de tien fotografen hun eigen foto. De foto’s zijn ook te bekijken op de facebookpagina van de nieuwe gemeente Westerkwartier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here