Karel de Bruin

0
170

Voorzitter Troch Tinken Sterk

SURHUISTERVEEN – “In september 2016 nam ik het stokje als voorzitter van damclub Troch Tinken Sterk (TTS) over van Haye Wittermans. Hij had het járen gedaan en besloot ermee te stoppen. Dus moest het bestuur op zoek naar een geschikte opvolger. Daarbij overwegend dat zij ook wilden ‘verjongen’. En verjongen mag dan tussen aanhalingstekens, want met mijn 56 jaar ben ik één van de jongste leden. Zij kwamen bij mij terecht en ik besloot ja te zeggen op de vraag of ik Wittermans wilde opvolgen. Helemaal gek was dat overigens niet hoor! Ik ben al zeker 25 jaar bij deze club betrokken, voor deze functie als competitieleider. Dus het is niet dat ik helemaal vanaf nul moest beginnen. Ook heb ik in mijn werk wel voorzittersfuncties bekleed en van te voren ben ik natuurlijk goed ingelicht door Haye Wittermans over wat er bij TTS allemaal bij komt kijken.

Het eerste jaar zit er nu op. En het is een mooi jaar geweest. Het leukste dat er is gebeurd? Toch wel de avond –enkele weken geleden- waarop wij onze jubilarissen in het zonnetje hebben gezet. Een aantal van onze leden is al jaren bij de dambond aangesloten. Eentje zelfs zestig jaar! Zij kregen een speldje uitgereikt. Fantastisch om daar als voorzitter een rol in te mogen en kunnen spelen. Het was een hele mooie avond waarbij veel mensen blij verrast werden. De sfeer op de club is sowieso goed. Dat blijkt ook uit de opkomst die bijna 100 procent is. Het geheim? Het is hier niet al te strak geregisseerd. Er hangt een ontspannen sfeer en bovendien hebben we een toplocatie in de achterzaal van Café de Haven. Dat horen we ook van andere verenigingen die bij ons bezoek komen; TTS is een fijne club. Ook positief is dat het goed gaat met de nieuwe aanwas. We hebben laatst vier nieuwe leden mogen verwelkomen. Twee oudgedienden die de weg terug hebben gevonden en twee nieuwe gezichten. Eigenlijk is het enige dat jammer is dat we geen jeugd hebben. Zij lopen helaas niet warm voor het dammen en blijven liever naar computerschermen staren. We hebben weleens een jeugdplan opgezet, jaren geleden, maar het sorteerde weinig effect. Daar zijn we dus maar weer mee opgehouden.

Ik hoop nog jaren voorzitter van TTS te mogen zijn. Dit is geen vereniging waar om de zoveel de voorzitter wordt vervangen, dus ik kan blijven zitten zolang ik het leuk vind of totdat er zich een geschikte opvolger aandient. We gaan het zien. Er zit nu een vrij nieuw en relatief jong bestuur dat nog jaren mee kan. Daar hebben we zeker geen problemen dus!”