Nieuwe aanwinst LEGiO-museum

0
15

GROOTEGAST – Zaterdagmorgen werd in het LEGiO-museum een schaalmodel van de Brandaris van Terschelling onthuld. De onthulling werd, namens Rijkswaterstaat, gedaan door Remi Hoeve. Hoeve heeft 14 jaar gewerkt op de Brandaris en kwam speciaal voor de onthulling van Terschelling naar het museum. Rijkswaterstaat en de gemeente Terschelling maakten het samen mogelijk dat André Scholte, vrijwilliger bij het museum, aan de slag kon met een stapel LEGO-steentjes om dit 142 cm metende gebouw te kunnen maken. Het vergde 3 maanden tijd en naar schatting 6.000 steentjes om de vuurtoren te bouwen. Het resultaat mag er dan ook zijn, een toren die niet alleen mooi is om te zien, maar die ook door de museumbezoekers zelf in werking te stellen is. Door middel van het drukken op een knop kan de lamp en de radar worden bediend. Het LEGiO-museum is erg blij met de nieuwe aanwinst, die een mooie aanvulling is op de modelstad van het museum. In de modelstad zijn inmiddels vele gebouwen uit de drie noordelijke provincies, uitgevoerd in LEGO, te zien. Tijdens de herfstvakantie is het museum, aan de Legolaan te Grootegast, elke dag geopend. Door de week van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here