Hoeksema Nederlands Kampioene dubbelspan

0
58

DOEZUM – In Doezum woont een echte kampioene. Mennster Petra Hoeksema wist tijdens het algeheel Nederlands Kampioenschap de eerste plek te bemachtigen in de rubriek dubbelspan met haar Shetlandpony’s. “Een verrassing? Toch wel een beetje”, geeft Petra Hoeksema toe. “Met deze Shetlanders heb ik wel vaker een kampioenschap behaald –vijf keer zelfs-, maar nog nooit in deze rubriek. Bovendien was tijdens dit NK de hele nationale top aanwezig. Een sterk deelnemersveld dus.”

Hoeksema ziet de prestatie als de –voorlopige- kroon op haar werk, in ogenschouw nemend dat de 25-jarige menkampioene nog een mooie carrière in het verschiet heeft. “Het is van tevoren natuurlijk flink trainen”, aldus Petra die al jaren bezig is met de sport, maar pas sinds 2013 deelneemt aan wedstrijden. “Ik heb jaren aanspanningen gereden en in het zadel gezeten”, zegt de sportvrouw. “Tegenwoordig richt ik me meer op de aanspanningen in het mennen. Dit nadat ik vorig jaar onvrijwillig van een paard ben gevallen en ongelukkig terecht ben gekomen.” Bij de val brak Hoeksema haar knie. “Dat belemmert mij nog altijd bij het rijden op een paard”, vult ze aan. ‘Maar het mennen is een meer dan goede vervanging.” Wat ook blijkt uit haar recente topprestatie. Toch zegt ze binnenkort het dubbelspan voorlopig vaarwel. “Ik hebben een nieuwe pony aangekocht met een hogere schofthoogte. Daarmee wil ik mij richten op de enkelspan. Het eerste doel? De indoorkampioenschappen komen eraan. Daar wil ik proberen deze goede lijn voort te zetten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here