Serious Request Zuidhorn viert eerste lustrum

0
106

“De Wandelestafette is toch écht de basis van het evenement”

ZUIDHORN – Het is alweer een jaar geleden dat we bij Michel Boot aan tafel schoven om de plannen voor Serious Request Zuidhorn editie 2016 door te spreken. De tijd is voorbij gevlogen en de voorbereidingen voor alweer een nieuwe editie van Serious Request zijn in volle gang. Ook in Zuidhorn dus, waar voor het vijfde jaar op rij de aansluiting wordt gezocht met de landelijke actie van 3FM. Een eerste lustrum, dus een extra groot feestje? “Als het aan ons ligt wel!”, bevestigen Michel Boot en Jasper Theodorie lachend.

Het thema van dit jaar is ‘Breng ze weer samen’. Om mensen die elkaar kwijt zijn geraakt tijdens een ramp of conflict weer te herenigen. Wereldwijd zijn zo’n 4 miljoen mensen elkaar uit het oog verloren. Kinderen die hun ouders kwijt zijn geraakt tijdens een ramp en families die zijn verscheurd omdat ze hals over kop hun spullen moesten pakken en vluchtend voor de kogels en de bommen een andere kant op zijn gerend. De impact is enorm voor de betrokkenen die wel een steuntje in rug kunnen gebruiken tijdens hun zoektocht naar naasten en geliefden, van wie het onzeker is of die überhaupt nog in leven zijn. “Een goed doel”, vindt Jasper. “Wij sluiten ons daar uiteraard graag bij aan.” Dus worden ook dit jaar weer alle bronnen aangeboord en registers opgetrokken om een knallend evenement neer te zetten op het Johan Smitpark. Voor het vijfde jaar op rij. “Waarvan de vorige editie toch wel veruit het spannendste was”, bekent Michel. “We hadden wat meer kosten gemaakt om een volgende stap te kunnen zetten in het hele gebeuren. We wilden alles net iets groter aanpakken en nog completer maken.” Dat lukte boven verwachting goed. Liefst 26.137,38 euro bracht Serious Request op in Zuidhorn. Al staart de organisatie zich niet blind op het eindbedrag. “Nog belangrijker zijn de verbindingen die gelegd worden”, stelt Jasper. “Zo werd vorig jaar voor de tweede keer een tentdienst georganiseerd op een wijze die gewoon samen te vatten is als ‘groots’. Kerken die samenwerken, mensen die samen de schouders eronder zetten en zich op een ongelooflijke manier inzetten voor het goede doel.” “Datzelfde geldt voor de acties die vorig jaar bedacht en uitgevoerd zijn”, vult Michel aan. “Er zijn zoveel mooie dingen gebeurd. Dat maakt ons trots. Dat is namelijk waar wij het voor doen. En als bovenop het leggen van verbindingen en het zorgen voor saamhorigheid dan ook nog eens zo’n groot bedrag uit de bus komt rollen, dan zijn we uiteraard supertrots.” Ook dit jaar keert de tentdienst terug tijdens het Serious Request weekend in Zuidhorn, dat dit jaar –noteer alvast in uw agenda- plaats vindt op 15, 16 en 17 december. “Zonder Martijn Dekker”, weet Jasper die zijn kameraad binnenkort uitzwaait vanwege een verhuizing. “Natuurlijk gaan we Martijn missen, maar hij heeft het prima overgedragen en we twijfelen er niet aan dat de tentdienst dit jaar wederom een groot succes wordt.” Dat moet ook gebeuren met de Wandelestafette, vindt Michel. “Dat was vijf jaar geleden de basis. Om de Wandelestafette is in vijf jaar tijd een groot feest gebouwd, dat zichzelf steeds weer wist te overtreffen in alles. Helaas zagen we tegelijkertijd dat de Wandelestafette wat terug liep. Zeker deden er nog enthousiaste teams mee en ook is het inschrijfgeld nooit een probleem geweest. Toch zouden we graag zien dat er weer meer mensen besluiten samen te gaan lopen, een team vormen en elkaar 24 uur lang afwisselen zodat er altijd een teamlid aan het lopen is. Ook zou het mooi zijn dat de deelnemende teams meer doen dan alleen het inschrijfgeld betalen. Hoe leuk is het om acties om je team heen te bedenken en meer sponsorgeld binnen te brengen?” Om het extra uitnodigend te maken wordt er hard gewerkt om de wandelaars dit jaar wat nieuws te bieden. Wat precies? Dat blijft nog heel even geheim, “maar mensen die zich inzetten voor Serious Request Zuidhorn mogen ook wat terug verwachten aan sfeer en beleving”, vindt Michel. Nieuw dit jaar is dat Serious Request Zuidhorn ook de eigen gezinnen niet wil ‘verscheuren’. “Het wordt meer een familie evenement”, aldus Jasper. “We breiden de activiteiten voor de kinderen uit, zodat deze zich op zaterdag ook prima kunnen vermaken in het Johan Smitpark met een leuk en actief programma.” Het eerste lustrum zal ook ongetwijfeld weer een breed en interessant muzikaal programma kennen. “De eerste artiesten zijn al vastgelegd”, volgens Michel die –nog- geen namen wil noemen. Jasper is wel bereid een tipje van de sluier op te lichten: “Coldplay kunnen we wegstrepen. Die komen definitief niet.” Veel wijzer worden we dus niet van het tweetal heren dat besluit behalve de term ‘regionale toppers’ niet te veel los te laten. “Het belangrijkste is dat we er zin in hebben en dankzij de steun van onze geweldige sponsoren weer een nieuwe stap kunnen zetten”, vertelt Michel. “Het gaat voor mij dus nóg spannender worden. Zeker. Groter ook. Waarbij het samenbrengen van de mensen in deze gemeente voorop blijft staan en gehoopt wordt op een leuk bedrag om weg te mogen brengen.” Bij deze dan ook een oproep van Michel en Jasper: “Vorm een team en geef je op voor de Wandelestafette! Wie liever niet loopt, maar toch een steentje wil bijdragen kan zelf een actie verzinnen, welke wij van harte zullen ondersteunen. Dat kan van alles zijn: taarten bakken, een flessenactie, vogelhuisjes maken, zeg het maar.” Jasper zal middels zijn vlog een aantal acties onder de aandacht brengen op social media en ook de Streekkrant werkt dit jaar weer graag mee aan een succesvol Serious Request Zuidhorn. Tot aan het grote weekend zullen wij wekelijks ons lichtje laten schijnen op de meest opmerkelijke acties en leukste actievoerders! Meedoen? Geef jouw wandelteam op via seriousrequestzuidhorn@gmail.com. Hier kan je ook laten weten of jij iets bijzonders gaat doen en wat je van plan bent. Aarzel niet en help mee het eerste lustrum op grootse wijze te vieren op 15, 16 en 17 december!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here