Nachtelijk schoon centraal in idyllisch Visvliet

0
9

VISVLIET – Liefhebbers van rust, kalmte en de nacht verzamelden zich zaterdag in pittoresk Visvliet voor de Nacht van de Nacht. In de Hervormde Kerk werd er afgetrapt met een lezing van Titian Oterdoom van het programma Rijke Waddenzee. Hij vertelde over nut en noodzaak van duisternis voor natuur en mens en wat wij daar zelf aan kunnen doen. Daarna kon men deelnemen aan een schitterende verhalenwandeling, verzorgd door de vertellers van Kom op Verhoal, door nachtelijk Visvliet. De wandeling eindigde in dorpshuis het Bartoleshûs. De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. Het initiatief van Natuur- en Milieufederaties wordt jaarlijks gevolgd door gemeenten, bedrijven en andere organisaties. Gemeente Zuidhorn doet elk jaar mee.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here