Marja Leffers (voorzitter Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina)

0
9

LEENS – “Ik ben sinds anderhalf jaar voorzitter, maar al heel lang lid.  Ik ben een tijdje in de politiek actief geweest en met kerkenwerk.  De toenmalige voorzitter trad af. Mijn benoeming is een samenloop van omstandigheden geweest. Het kwam op mijn pad. Ik zit voor in bestuursvergaderingen, ben aanspreekpunt van leden, zit in het dagelijks bestuur, overleg met de dirigent (Bienze IJLstra) en ben vraagbaak. We hebben momenteel 41 leden,  daarnaast hebben we nog tien leerlingleden die nog niet in het korps zitten. We zijn nog nooit zo groot geweest.  We hebben een goede aanwas van leerlingen. We hebben sinds jaren een project op school. Kinderen krijgen les van een van onze muziekdocenten. Er blijven altijd een paar kinderen over die lid worden. Ze stromen in, eerst in groepjes, dan individueel. Dit jaar bestaan we 85 jaar. We hadden ooit ook een drumband en majorettegroep. De majorettegroep werd als eerste afgestoten. Afgelopen weekend gaven we een jubileumconcert in de Andreaskerk. We traden zelf op, ook met een groep solisten. We besteedden op deze avond ook aandacht aan leden, die al jaren actief zijn. Daarnaast spelen we op Koningsdag. Dit Oranjeconcert is ons grootste evenement. We doen ook mee aan concoursen en zomerconcerten en verlenen medewerking aan kerkdiensten. Op 4 mei zijn we bij de herdenkingsdienst en op het kerkhof. We lopen geen marsen meer. We zijn al vijftien jaar een zittend concertfanfare van derde divisie-niveau. We hebben leden in alle leeftijden. Ons oudste lid is 79, de jongste is tien jaar. We bespelen grote en kleine instrumenten. Ons repertoire is heel divers: klassiek, pop en modern. Maar ook het mysterieuze ‘Lake of the Moon’, over het Azteken-volk. Of  ‘Ruby Tuesday’ van The Rolling Stones, ‘Baba Yetu’ van het computerspelletje  en hebben een saxofoonsolo. We spelen Boogiewoogie, Marco Borsato en koraalbewerkingen.  Af en toe een mars. Kortom muziek van allerlei smaken, voor jong en oud.  We repeteren altijd op dinsdagavond in ‘Pro Rege’, achter de kerk. Naast muziek houden we ook acties, om geld in het laatje te krijgen. Zo hebben we de worstenverkoop, meestal in maart en oliebollenactie op Oudejaarsdag.  Als mensen nieuwsgierig zijn geworden, ze kunnen altijd komen kijken”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here