Start ‘Kindpakket’ op De Noordster

0
122

Start ‘Kindpakket’ op De Noordster

ZUIDHORN –  Wethouders Nederveen en Stol hebben vorige week woensdag op De Noordster de aftrap verricht van de uitvoering van het Kindpakket.  Het Kindpakket is een budget voor kinderen van ouders met een minimuminkomen.  De gemeente  Zuidhorn ontvangt vanaf dit jaar de zogenaamde Klijnsma-gelden. In de gemeente Zuidhorn gaat het om ongeveer 150 kinderen, die hiervoor in aanmerking komen. Zij krijgen hiermee de kans mee te doen op sociaal gebied, met sport, culturele activiteiten en op school. De gemeente voert deze landelijke opdracht uit met lokale ondernemers en verenigingen. Om kinderen mee te laten doen aan (sociale) activiteiten, werkt de gemeente ook nauw samen met instanties zoals Stichting Leergeld, Jeugdcultuur- en Jeugdsportfonds en de Vakantiebank.  Om de ouders meer keuze te geven is het aanbod uitgebreid tot 12 lokale ondernemers.   Het resultaat is een impuls voor de lokale economie omdat een brede groep van ondernemers uit de gemeente Zuidhorn nu aanhaakt. Het gaat hierbij om een gevarieerd aanbod uit onder meer de (sport)kleding-, fiets-, boeken-, speelgoed-,  informatica- en zwembadbranche. Binnen de gemeente hebben twee studenten zich bezig gehouden met onderzoek naar de mogelijke toepassingen van blockchain bij gemeentelijke dienstverlening. Zij hebben de uitvoering van het Kindpakket op een nieuwe en zeer gebruikersvriendelijke manier met blockchain vormgegeven. Met deze eerste stap in blockchain technologie is de gemeente in staat een nieuwe vorm van dienstverlening toe te passen. De gemeente financiert nu het Kindpakket. In de toekomst kunnen ook andere financierders een bijdrage leveren aan dit pakket zoals goede doelen acties, (non-)profitinstellingen en kerken.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here