Mioteq wint innovatieprijs

0
32

ZUIDHORN – In zalencentrum Balk te Zuidhorn, werd vorige week de innovatieprijs uitgereikt. Deze uitreiking was het slot van het ‘Living Lab’. Dit bijzondere evenement richt zich voornamelijk op ondernemers en stimuleert hen om innovatief te werk te gaan.
Het symposium begon rond negen uur ’s ochtends en nam de hele ochtend in beslag. Het openingswoord was aan wethouder Fred Stol, die een ontzettende brede portefeuille heeft binnen het gemeente bestuur, maar zich vooral richt op kennis, economie en innovatie. Tijdens het ochtendprogramma werden meerdere workshops gegeven. Al deze workshops waren gericht op het vernieuwen van perspectieven, maar ook het delen van ervaring en kennis.
Na een bescheiden lunch, was het tijd voor de uitreiking van het meest innovatieve bedrijf van de gemeente Zuidhorn. Mioteq B.V. werd door wethouder Stol uitgeroepen tot de meest innovatieve van alle bedrijven binnen de gemeente. Tim Mioch, eigenaar van het vooruitstrevende bedrijf, is trots op de uitverkiezing tot beste bedrijf. ‘Het is toch een stukje erkenning’, zegt hij. ‘We waren redelijk verrast toen we hoorden dat wij waren gekozen tot het meest innovatieve bedrijf. Waarom wij als beste uit de bus kwamen? Ik denk omdat wij altijd denken in ‘turnkey’- oplossingen. Daarnaast werken wij met ondernemers uit de regio en zijn we altijd opzoek naar nieuwigheden en slimmigheden. We werken projectgericht en dus vaak met een ander team om ons heen. Dit team proberen wij zo veel mogelijk uit de regio samen te stellen’, zegt hij. Het evenement vindt Tim dan ook zeer geslaagd. ‘Sowieso was de organisatie goed. Ze hebben er een leuk, interessant en divers evenement van weten te maken.’ Wethouder Stol prees het bedrijf uit Zuidhorn om zijn innovatie, duurzaamheid en het samenwerken met kennisinstellingen uit de regio. De jury die de winnaar koos, was dan ook unaniem over het eindoordeel. Mioteq is hét innovatieve bedrijf van de gemeente Zuidhorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here