Vanavond in Grootegast: infobijeenkomst risico’s vrijwilligersorganisaties

0
24
GROOTEGAST – Verenigingen en stichtingen kunnen niet zonder vrijwilligers. En dat is fijn want daardoor kunnen er vele activiteiten georganiseerd worden. Maar de inzet van vrijwilligers is soms net als werk. En bij ieder werk zijn er risico’s. Een ongeval (met letselschade) zit in een klein hoekje. Of dat nou de vrijwilliger zelf overkomt of een ander.

Tijdens de themabijeenkomst komen onderwerpen aan bod als hoe vrijblijvend is het vrijwilligerswerk, aansprakelijkheid na een fout van een vrijwilliger, aansprakelijkheid van de organisatie, en zijn er verzekeringen die de risico’s afdekken? De bijeenkomst is in samenwerking met Albert Meijer van Centraal Beheer.

Hieronder het programma:

  • Inloop/ontvangst met koffie
  • Welkomstwoord wethouder Elly Pastoor
  • Strafrecht vs. civiel recht: het dug-out ongeluk in Twijzel
  • Risico’s: de verschillende risico’s, waaronder eigenaar onroerende goederen
  • Verzekeringen: vrijwilligersverzekering, evenementenverzekering en andere dekkingen.
  • Kansen om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan

Plaats: de Gemeentewerf, Rondweg 15 te Grootegast. Tijd: 20.00 tot 22.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here