Gert-Jan Sikkema, Secretaris Pluimvee- en Kleindiervereniging (PKV) Het Westerkwartier

0
11

GROOTEGAST – “Ik ben anderhalf jaar lid van de vereniging en ben sinds een half jaar secretaris. Ik wilde een warmteplaat kopen voor mijn kuikens bij de secretaris van de vereniging. Ik raakte aan de praat. Ik wilde zelf met een bepaald kippenras, de Serama, beginnen. Toevallig was er bij de verenging een rasbespreking. Zo ben ik erbij betrokken geraakt. Ik studeer accountancy op de Hanzenhogeschool. Als secretaris kan ik zo mooi ervaring opdoen. Ik ben 18 jaar. We hebben nog een jonger lid, ons enige jeugdlid, die 14 jaar is. De vereniging bestaat al sinds 1940.  Van de historie is niet veel meer bekend, wel bestond er een ledenlijst.  Wat in die lijst het meest opvalt is die mensen afkomstig waren uit het hele Westerkwartier. En dat met name konijnenfokkers lid werden van de vereniging. Veel leden komen uit Grootegast, maar ze komen ook uit Marum en Zuidhorn. We hebben momenteel vijftig leden. Dit jaar zijn er enkele leden bijgekomen, maar geen jongere leden. We houden één keer in het jaar voor onze leden een ‘jongdierendag’.  Tegenwoordig komen alle dieren op deze dag in kooien te zitten. De kleindieren worden een dag tentoongesteld bij Tuincentrum Drint in Grootegast. Dit jaar was dit voor de twintigste keer. Verder organiseren we een Open Tentoonstelling, waarbij iedereen welkom is. En daarnaast hebben we de ledenvergaderingen. Eén keer per jaar hebben we rasbespreking, tijdens de ledenvergadering. Dan vertelt een keurmeester en leer je ook de rassen van andere leden kennen. Af en toe houden we een fietstocht, waarbij we langs de leden gaan. Om te kijken hoe zij het doen. De komende tijd hebben we als vereniging geen activiteiten, maar leden gaan soms wel naar andere tentoonstellingen. Het is een hele gezellige vereniging en er heerst een goede sfeer. Leden zijn heel actief. Als er wat moet gebeuren, dan staan ze gelijk klaar. Ik heb zelf een website opgezet, www.pkvwesterkwartier.jimdo.com.  Leden hebben hier heel enthousiast op gereageerd. En uiteraard zijn nieuwe leden van harte welkom. Ze kunnen contact met mij opnemen via tel. 06-11666719.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here