Bloemetje voor mantelzorgers

0
27

OLDEHOVE – Afgelopen vrijdag was het de Dag van de Mantelzorg en dus werden vele mantelzorgers in het zonnetje gezet. In de gemeente Zuidhorn werden zij verrast met een bloemetje. Inwoners die een mantelzorger wilden verrassen met een bloemetje en een persoonlijke boodschap, hadden hiervoor hun mantelzorger aangemeld bij een Steunpunt. In de gemeente Zuidhorn worden morgen bij 140 mantelzorgers een boeket bezorgd.

Ook wethouder Bert Nederveen ging op pad om een boeket te bezorgen. Hij belde aan bij de familie Aalfs in Oldehove.

Ook dit jaar heeft de Mantelzorggroep van Zuidhorn de afgelopen dagen extra aandacht besteed aan mantelzorg(ers). Voor het eerst deed zij dat in afstemming met de Steunpunten Mantelzorg van de andere drie gemeenten in het Westerkwartier. Elk Steunpunt heeft de afgelopen week diverse activiteiten georganiseerd voor de mantelzorgers zoals een uitstapje naar de Coendersborch in Nuis en een workshop Skypen door SeniorWeb.

De gemeenten willen met de recent aangestelde coördinator mantelzorg én de extra uren voor de consulenten mantelzorg de komende jaren (nog) meer aandacht besteden aan mantelzorg(ers). Ze willen vooral achterhalen wat mantelzorgers zelf belangrijk vinden, waar hun wensen liggen en wat zij nodig hebben. Ook als het gaat om de mantelzorgwaardering.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here