De Bazuin eert Abel Tasman

  0
  97

  LUTJEGAST – Muziekvereniging De Bazuin uit Lutjegast heeft zaterdag voor het eerst opgetreden met haar nieuwe dirigent Paulus de Jong. Vanaf september is deze Kollumer dirigent geworden van de vereniging. Hij volgt dirigent Jappie Kuipers op die vier jaar voor het korps gestaan heeft. En direct kreeg de dirigent een mooie uitdaging voor zijn kiezen: een concert in het teken van Lutjegast haar eigen zeeheld Abel Tasman. Verteller Geert Zijlstra van Mien Westerkwartier nam het verhaal van Tasman voor zijn rekening, waarbij het orkest de muzikale vertaling bracht. Een bijzondere combinatie die goed in de smaak viel. Dat het dorp haar zeeheld omarmt mag duidelijk zijn, ook de gemeente doet dit volop. Lees ook de bijlage over het aankomende Abel Tasman 375 jaar in het hart van deze Streekkrant.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here