Niekerk houdt HFC’15 van periode af;  eerste overwinning Fc. Grootegast

28
196

STREEK – Het gure (Sinterklaas) weer zorgde voor tal van afgelastingen, met name in de vijfde klasse. Fc. Grootegast boekte dan eindelijk de eerste zege. ’t Fean ’58 heeft na acht speelronden nog altijd niet verloren.

Buitenpost zorgde weer eens voor een surprise door Oranje Nassau te kloppen: 1-0. Robin Huisman de Jong was de gevierde man bij de ‘Blauwkes’, die ‘gewoon’ weer tweede staan.  Zuidhorn ging kopje onder bij De Weide. Bij rust zag de wereld er nog rooskleurig. Jaap Jacobs kopte de 0-1 binnen, uit een voorzet van Jodi Schuiling. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede helft scoorde de ploeg uit Hoogeveen in tien muinuten drie keer. Tussendoor liet Jos Schultinga een levensgrote kans liggen. Maar na de 3-1 speelde Zuidhorn een verloren wedstrijd. “Het had niet gehoeven”, oordeelde Kees Bouma. Fc. Grootegast boekte een dikverdiende overwinning bij De Griffioen. “Dat het maar 1-2 is gebleven was het enige minpuntje”, vond Jan Haan. “We misten een bizar groot aantal kansen. Zo werd de bal drie keer van de lijn gehaald”. Na een 1-0 achterstand boog de groen-witte ploeg de wedstrijd snel om. Het was Rick Buma, die nog maar een minuut op het veld stond, en de bal van 25 meter stijf in de kruising joeg: 1-2. In het slot had het ook 2-2 kunnen worden. “Dat was gelukkig, maar we dwongen het ook af. De ontlading was enorm. Dit was een positieve zaterdag.”  ’t Fean ’58 is nog steeds ongeslagen. De Feansters maakten ook geen misstap bij Rijperkerk: 2-3. ’t Fean ’58 is nu al vijf punten los van de achtervolgers. Niekerk (foto) hield HFC’15 van de periode af. “We hebben terecht gewonnen”, vond Roy Kamps. Jasper Siepelinga opende de score. Een Sinterklaascadeautje betekende weer evenwicht. Jeroen Beerlings tekende vlak voor rust voor 2-1 en Edwin Zwier kopte Niekerk naar 3-1. Na de 3-2 leek Niekerk de 4-2 te maken, maar de scheidsrechter zag niet dat de bal een meter over de lijn ging en de grensrechter hield zijn vlag omlaag. Smetje was een supporter van Niekerk die de lijnrechter bespuugde. “Los van het feit of die bal over de lijn was, dit is niet waar Niekerk voor staat”, aldus Kamps. Aduard 2000 wees Onstwedder Boys terug: 4-2. Binnen tien minuten zat Aduard op rozen: 2-0. Daarna zakte Aduard wat weg en werd het 3-2. Maar Aduard stelde snel orde op zaken: 4-2. Grijpskerk versloeg Waskemeer. Het was de wedstrijd van Ron Stoutmeijer in een matige wedstrijd. Stoutmeijer maakte zijn vijftigste voor Grijpskerk en maakte na de 2-0 van Jorin de Boer ook nog de 3-0. Opende verloor op eigen veld met 3-1 van De Sweach. Een zeer matig en onmachtig Opende moet nu oppassen. Donkere wolken komen nu echt boven de Olde Wierden. FC LEO kreeg een pak slaag  van Poolster: 8-1. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Een 4-5 had in het eerste deel niet misstaan. Bij rust stond het echter 3-1. In de tweede helft was ieder schot op het doel van de 16-jarige Niels Zijlstra raak. Zo scherp en zo geplaatst, daar kon de keeper niets aan doen. “LEO viel niet veel te verwijten. Na de 5-1 was het geloof wel weg en waren we minder scherp”, vond Arjen Fledderman. OKVC nam de drie punten mee uit Westerlee. Drie belangrijke punten. Jelmer Korff zorgde vlak voor rust voor 0-1. Binnen de minuut had Danny Mollema de zege veilig kunnen stellen, maar twijfelde in de afronding. Westerlee ging na rust op jacht naar de gelijkmaker. Invaller Sander Drijfhout voltrok het vonnis over de thuisploeg, bij een van zijn eerste balcontacten. De Lauwers was niet opgewassen tegen Noordpool UFC: 5-1. Na een 1-0 ruststand werd het 2-0. Het meegereisde Lauwers-publiek veerde op toen Wouter Broers de achterstand verkleinde. Maar daarna voerde het technisch vaardige Noordpool de score hoog op. “Een verdiende nederlaag. We kwamen steeds een stapje te laat”, vertelde Nico Roorda. Zondag werd er amper gevoetbald. Surhuisterveen versloeg Bedum met 1-2. Een op basis van de eerste helft verdiende Feanster overwinning. De harde wind maakte het voetbal moeilijk. Na een blanco ruststand opende Bart Casemier de score: 0-1. Dennis de jong verdubbelde de score. Zes minuten later werd het 1-2 en nog even billenknijpen voor de Achtkarspelen-ploeg, die de winst wel over de streep trok. Kloosterburen moest tegen Amboina uitwijken naar het kunstgras van LTC en was niet voorbereid op nepgras. De ploeg uit De Marne was ook nog eens gehavend. Kloosterburen zag een veel druk zettend Amboina tegenover zich en hield zich staande. Het werd ‘maar’ 1-0 doordat Amboina veel kansen miste. “Ik heb in tijden niet zo’n strijdend Kloosteburen gezien”, sprak Robert Benes..

28 REACTIES

 1. I just want to say I am newbie to weblog and definitely loved your website. Probably I’m want to bookmark your website . You definitely have remarkable articles and reviews. Bless you for revealing your website.

 2. I discovered more new stuff on this fat loss issue. One issue is that good nutrition is vital if dieting. A huge reduction in junk food, sugary foodstuff, fried foods, sugary foods, pork, and white flour products may perhaps be necessary. Holding wastes organisms, and toxic compounds may prevent desired goals for shedding fat. While particular drugs briefly solve the issue, the bad side effects are not worth it, and so they never present more than a temporary solution. It can be a known idea that 95% of celebrity diets fail. Thanks for sharing your thinking on this website.

 3. Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is really frustrating. A good site with interesting content, that is what I need. Thank you for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 4. Thanks a lot for the helpful post. It is also my opinion that mesothelioma cancer has an incredibly long latency time, which means that warning signs of the disease would possibly not emerge until 30 to 50 years after the primary exposure to asbestos fiber. Pleural mesothelioma, that is the most common kind and influences the area across the lungs, may cause shortness of breath, breasts pains, including a persistent cough, which may produce coughing up bloodstream.

 5. Yet another thing I would like to talk about is that instead of trying to match all your online degree training on days and nights that you complete work (since the majority of people are fatigued when they return), try to get most of your instructional classes on the weekends and only a couple of courses for weekdays, even if it means taking some time away from your weekend break. This is fantastic because on the weekends, you will be a lot more rested along with concentrated for school work. Many thanks for the different ideas I have figured out from your weblog.

 6. This is the best blog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost exhausting to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You undoubtedly put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

 7. Hi! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website discusses a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 8. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there.

 9. Really good information can be found on website . “You have to learn that if you start making sure you feel good, everything will be okay.” by Ruben Studdard.

 10. whoah this weblog is great i really like reading your posts. Stay up the great work! You already know, a lot of people are searching around for this info, you could help them greatly.

 11. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out. Please let me know where you got your theme. Appreciate it

 12. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such magnificent info being shared freely out there.

 13. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Bless you!

 14. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 15. Simply wish to say your article is as surprising. The clearness in your post is just excellent and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here