ANWB Praatpaal voor ‘De Eendracht’

0
135

SEBALDEBUREN – De ANWB heeft dan wel besloten dat alle praatpalen buiten bedrijf worden gesteld, dat houdt niet in dat ze ook allemaal uit het straatbeeld verdwijnen. Een deel van de praatpalen is op internet te koop aangeboden en eentje daarvan staat nu in de gemeente Grootegast. Sebaldeburen om precies te zijn, waar vrijwillige molenaar Henk Berends erin is geslaagd een exemplaar te bemachtigen. De praatpaal is geplaatst bij poldermolen ‘De Eendracht’ waar Henk bij betrokken is. De standaard ANWB-tekst is ingeruild voor twee korte teksten die bij de molen passen. De eerste tekst gaat in op de rijke historie van de molen, terwijl de tweede tekst meer verteld over de omgeving van de molen. De aanschaf van de praatpaal is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Grootegast die duizend euro beschikbaar hebben gesteld. De spanningsvoorziening voor de paal wordt verzorgd door een zonnepaneel en een accu. De praatpaal is op de dijk bij de fietsbrug over het Grootegaster Hoofddiep geplaatst en ook toegankelijk voor een scootmobiel. De gesproken tekst in de informatiezuil wordt geactiveerd door op de grote gele knop te drukken. Wethouder Mark de Haan had zaterdag de eer om de mooie toevoeging aan het Sebaldebuurster landschap te onthullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here