LEGiO-run stimuleert gezondheid met ‘KILOmeters’

0
13

Lopers uitgedaagd: “Maak jij ‘KILOmeters’?”

GROOTEGAST – Dat de LEGiO-run hoopt op veel deelnemers is geen geheim. Maar nog belangrijker dan het aantal hardlopers dat zich inschrijft voor het evenement is de wens van de organisatie om iedereen fit en gezond aan de start te krijgen. De LEGiO-run draagt graag haar steentje bij aan een gezonde samenleving. Daarom wordt er dit jaar een start gemaakt met het project ‘KILOmeter’. Een initiatief waarbij tien deelnemers uitgedaagd worden om zichzelf in tien weken klaar te stomen voor het Grootegaster hardloopevenement.

“Voor 59 euro krijgt men gedurende 10 weken begeleiding van de fysiotherapeuten van Fysio Grootegast en van diëtiste Jelleke Kuipers”, vertelt Jenny Bolt (op de foto tweede van links). “Zij zorgen ervoor dat de deelnemers aan het project topfit aan de start verschijnen op 31 maart.” Een initiatief dat ook in goede aarde is gevallen bij de Provincie Groningen die een financiële bijdrage hebben gedaan. “De provincie ziet graag dat actieve sportdeelname gestimuleerd wordt”, aldus Jenny. “En dat is precies wat dit project doet. Mensen die zich misschien niet zo snel zouden inschrijven voor het evenement tóch uitdagen om deel te nemen.” Overigens worden de prestaties en de inzet van de deelnemers aan dit project beloond. “Voor iedere kilo die men afvalt geven wij een euro korting op het startbewijs, tot een maximum van 9 euro, wat gelijk is aan het inschrijfgeld.” Hoe het precies in zijn werk gaat is simpel, stelt Jenny. “Na je aanmelding krijg je een uitnodiging van de fysiotherapeut voor een gezondheidstest waarin onder andere je conditie en kracht gemeten gaat worden. Met deze informatie kan de fysio een goede begeleiding en passend programma voor je opstellen. Daarna gaan de deelnemers vanaf 9 januari elke dinsdagavond in groepsverband trainen met de fysiotherapeut. Tevens krijgt men een uitnodiging van diëtiste Jelleke om de eetpatronen onder de loep te nemen en een persoonlijk plan op te stellen. Daarbij wordt ook zeker de voortgang in de gaten gehouden en besproken.” Het “KILOmeter” project is een mooie samenwerking tussen fysiopraktijk Frans van Zijl, diëtiste Jelleke Kuipers en de LEGiO-run. Wil je ook meedoen met dit leuke “KILOmeter-traject” of wil je meer informatie? Neem dan contact op via info@legiorun.nl. Er is plaats voor maximaal tien deelnemers, geef je dus snel op!

‘Klaar voor de start… Inschrijven!’

GROOTEGAST – Nog een paar daagjes en dan is het zover! Vanaf 1 december kan er weer volop ingeschreven worden voor de derde editie van LEGiO-run, die komend jaar op 31 maart wordt gehouden. Uiteraard zal mooi Grootegast weer het toneel zijn van de run die jaarlijks weet te groeien. “Vorig jaar mochten we 764 deelnemers begroeten”, weet Frony Babois te melden. “Ik mag van de medeorganisatoren niet meer zeggen op hoeveel deelnemers ik hoop, maar –tussen neus en lippen door- er mag van mij een extra cijfer bij.” Om 10.00 uur worden de inschrijvingen geopend. Deelname aan de 5 of 10 kilometer kost 9 euro, deelname aan de Funrun kost 3,00 euro. “Daar krijgt men overigens een medaille bij”, aldus Frony. “We hebben vorig jaar een enquête gehouden onder de deelnemers van de wedstrijdloop en maar liefst 80 procent van de deelnemers heeft aangegeven toch graag een medaille te willen hebben. Als organisatie vinden we dat we gehoor moeten geven aan zo’n duidelijk signaal. We hebben daarom speciaal voor de LEGiO-run een medaille ontworpen.” Snelle inschrijvers maken bovendien kans op gratis kaarten voor een wedstrijd van Donar in de Groninger MartiniPlaza. De topclub verbindt zich graag aan het hardloopevenement en heeft net als vorig jaar weer een aantal kaarten beschikbaar gesteld. Een deel van het inschrijfgeld gaat dit jaar naar het Nationaal Ouderfonds, het goede doel dat de LEGiO-run dit jaar ondersteunt. Dus noteer alvast in uw agenda: vrijdag 1 december, 10.00 uur op www.inschrijven.nl. Tevens een mooi moment om ook alvast het schitterende nieuwe hardloopshirt te bestellen. “Het ontwerp is dit jaar nóg mooier”, vindt Frony. “Al zeggen we het zelf.” Benieuwd naar het ontwerp en meer informatie over de LEGiO-run? Kijk dan snel op www.legiorun.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here