Serious Request: “Het wordt nóg groter, nóg leuker en nóg onvergetelijker!”

0
118

Serious Request Zuidhorn breidt uit

ZUIDHORN – Serious Request was in Zuidhorn altijd al een ‘serious’ feestje. Al vier jaar lang weet de organisatie van het evenement mensen van binnen én buiten Zuidhorn met elkaar te verbinden. Dat gebeurt met goede artiesten, lekker eten, een gezellig drankje en natuurlijk de jaarlijkse wandelestafette waar veel clubs, teams en buurten zich voor inschrijven. “Al zien we natuurlijk graag dat nog meer mensen en groepjes zich inschrijven voor de estafette”, bevestigt Bert Ypenga (op de foto achter het stuur) de woorden die eerder door medeorganisator Michel Boot werden uitgesproken. “De estafette is waar het vijf jaar geleden mee begon. Dus dat zien we graag -zeker nu in ons jubileumjaar- groots voortgezet zien worden.”

Zelf was Bert er vijf jaar geleden niet bij toen Serious Request het levenslicht zag in Zuidhorn. “Helaas niet”, lacht hij. “Het is een geweldig evenement, maar mijn vrouw en ik woonden destijds nog niet in Zuidhorn. Anderhalf jaar geleden hebben we hier een huis gekocht en ben ik terug gekeerd naar het dorp waar ik ben opgegroeid.” Groot was dan ook het trotse gevoel dat zijn kameraad Jasper Theodorie onderdeel uitmaakte van de organisatie van zo’n groot evenement. “Schitterend”, vat hij zijn ervaring van 2016 samen. “Ik begon vorig jaar automatisch een beetje mee te helpen. Toen Jasper mij vroeg of ik dit jaar wilde toetreden tot de organisatie hoefde ik ook niet lang na te denken. Natuurlijk wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de Zuidhorner samenleving en aan dit prachtige feest.” Bert sloot zich samen met Albert Brink aan bij Peter Klamer. De enthousiaste fysiotherapeut Klamer laat zich al jaren gelden als programmeur bij uitstek en weet telkens een prachtig muzikaal programma samen te stellen. Bert: “Peter regelde de artiesten voorheen alleen. Ik weet zeker dat hij dat nu ook weer voor elkaar had gekregen, hij heeft namelijk ontzettend veel contacten. Een telefoontje van vijf minuten is vaak genoeg om weer een topper te strikken. Geweldig! Toch is het goed om de werklast te verdelen en samen de schouders eronder te zetten. Ik ben blij Peter te kunnen ondersteunen en betrokken te zijn bij de organisatie van het vijfde Serious Request event in Zuidhorn.” Uiteraard vragen wij Bert ook een tipje van de sluier op te lichten en wat namen van artiesten prijs te geven die op 15 en 16 december het podium van het Johan Smitpark zullen betreden. “Vrijdag wordt een groot feest!”, belooft hij. “Met onder meer KUG en Switch staat er een geweldige line-up waar men flink op los kan gaan. Zaterdag kunnen de bezoekers genieten van een Gronings georiënteerde avond, waarbij onder meer Pé & Rinus en Jan Henk de Groot live hun kunsten laten zien én horen.” Beide acts zijn geen onbekenden in Zuidhorn. Pé & Rinus gaven twee jaar geleden een memorabel concert en oud-Zuidhorner Jan Henk de Groot liet vorig jaar een verpletterende indruk achter. “Een ander succesverhaal van vorig jaar was het Syrische koor”, weet Bert. “Ook zij zullen dit jaar weer van de partij zijn.” Daarmee krijgt de jubileumeditie van Serious Request Zuidhorn al weer aardig vorm. “En dat moet natuurlijk ook. We hebben een nóg grotere tent geregeld, dus er is plek voor iedereen. We hopen dan ook een recordaantal bezoekers te mogen verwelkomen. En dat kan! Dit jaar wordt het nóg groter, nóg leuker en nóg onvergetelijker.” Het nieuwe gezicht binnen de organisatie heeft er duidelijk zin in en een succesvolle vuurdoop is de opgewekte Bert gegund. “Ik ga uit van een vrolijk weekend vol feest en met hopelijk een leuk bedrag achter het euroteken aan het eind”, besluit hij. “Als we weer zoveel mensen weten te verbinden en op de been weten te brengen, dan heb ik er wel vertrouwen in.”

Het 3FM-thema van dit jaar is ‘Breng ze weer samen’. Om mensen die elkaar kwijt zijn geraakt tijdens een ramp of conflict weer te herenigen. Wereldwijd zijn zo’n 4 miljoen mensen elkaar uit het oog verloren. Kinderen die hun ouders kwijt zijn geraakt tijdens een ramp en families die zijn verscheurd omdat ze hals over kop hun spullen moesten pakken en vluchtend voor de kogels en de bommen een andere kant op zijn gerend. De impact is enorm voor de betrokkenen die wel een steuntje in rug kunnen gebruiken tijdens hun zoektocht naar naasten en geliefden, van wie het onzeker is of die überhaupt nog in leven zijn. Een goed doel, vindt ook Serious Request Zuidhorn dat zich graag aansluit bij het initiatief van 3FM.Heb jij ook een leuke actie bedacht? Of wil je samen met jouw team, straat of vereniging meedoen aan de Wandelestafette? Aarzel dan niet en geef je op via de website www.seriousrequestzuidhorn.nu/24uurs-wandelestafette! Alle hulp is welkom om het eerste lustrum extra kracht bij te zetten en onvergetelijk te maken!

Vlogger Theodorie: “Ik ben geen Jasper Knol”

ZUIDHORN – Net als vorig jaar wordt er ook dit keer een lichtje geschenen op een aantal aangemelde acties. “Daar zijn we vorig jaar mee begonnen”, vertelt Jasper Theodorie (op de foto in de achterbak van Bert met de camera in aanslag). In 2016 ging Jasper nog vloggend langs de actievoerders met Martijn Dekker. “Martijn staat echter op het punt te verhuizen”, meldt hij. “Gelukkig heb ik in Bert Ypenga de perfecte vervanger gevonden.” Daarnaast hoopt de beginnend vlogger zelf ook stappen te zetten en zijn vlogs te verbeteren. “Het was vorig jaar zó ongemakkelijk”, geeft hij lachend toe. “Het is gek je eigen stem te horen. En dan zie je ook nog eens dat je regelmatig aan je oor staat te frunniken.” Al zal dat laatste dit jaar ook gebeuren, weet hij nu al. “Ach, ik ben ook geen Jasper Knol. Al wil ik mij niet verschuilen achter het feit dat het frunniken aan je oor ietwat amateuristisch overkomt.” Het idee achter de vlogs is om de vele leuke acties een gezicht te geven. Jasper: “Mensen doen hun best om geld bijeen te brengen. Wij willen deze mensen graag steunen en promoten. Dus gaan we gezellig bij hun langs terwijl zij hun actie uitvoeren. Bovendien kunnen we zo in de aanloop naar het evenement ook reuring creëren rondom Serious Request.”

Acties kunnen doorgegeven worden via de Facebookpagina van Serious Request Zuidhorn. “Onderwerpen zijn vanaf heden welkom”, aldus Jasper. De eerste actie is alvast bedacht, al is het onderwerp zelf minder enthousiast. “6 december knipt Haarfratsen uit Zuidhorn voor Serious Request”, weet Jasper. “Het zou leuk zijn als we Bert kaal laten scheren voor de camera. Tenminste, dat vind ik.” Uiteraard heeft Bert zelf zijn twijfels over dit idee van zijn vlogpartner. “Daar moet dan wel sponsorgeld tegenover staan”, lacht Bert als een boer met kiespijn. Dus vinden jullie dat Bert 6 december kaal moet? Laat ook dat weten via de Facebookpagina van Serious Request Zuidhorn en zet er dan ook bij wat deze actie jou waard is. De Streekkrant helpt Jasper en de minder blije Bert graag mee zoveel geld in te zamelen. Geen dank, Bert!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here