Armoede op papier en in de praktijk

0
84

LUTJEGAST – Na een minisymposium over kinderen in armoede in het voorjaar van 2016 werd vorige week opnieuw een symposium georganiseerd over dit onderwerp. Dit keer met als thema ‘Armoedebeleid in de praktijk’, bedoeld voor gemeentebestuurders, raadsleden en beleidsmakers.


De organiserende organisaties Solidair Groningen&Drenthe, Stichting Leergeld, de Voedselbank en Humanitas hoopten zo meer duidelijkheid te creëren over armoede op papier en armoede in de praktijk. Deze organisaties werken dicht bij de mensen waar dat armoedebeleid voor bedoeld is en zijn voornemens om samen met de beleidsmakers een wezenlijke bijdrage te leveren om de grote kloof die er is tussen de leefwereld van mensen die in armoede leven en de ‘systeemwereld’ van de organisaties met wie zij te maken hebben, te overbruggen. Met vanzelfsprekend als einddoel om de mensen die in armoede moeten leven meer kansen te bieden om daar uit te komen. Tijdens het symposium werden praktijksituaties gepresenteerd, kwamen mensen die armoede aan den lijve hebben ervaren aan het woord en sprak wethouder Arjan Vliegenthart van Amsterdam, tevens voorzitter van de werk en inkomen van de Vereniging Nederlandse gemeenten, over de mogelijkheden en knelpunten bij het bestrijden van armoede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here