Sinterklaas arriveert in Lauwerzijl

0
9

LAUWERSZIJL – Zaterdag 2 december kwam Sinterklaas met de boot aan in het haventje van Lauwerzijl. Jong en oud, onder leiding van Muziekvereniging Tida Kira, zongen uit volle borst welkomst liedjes. Een sterke stroming in de Lauwers bemoeilijkte de aanleg, maar Sinterklaas kon toch veilig aan wal stappen.

In het dorpshuis was het een gezellige, volle boel. Sinterklaas had echter een probleempje. Eén van zijn Pieten was ziek geworden en zo kon hij nog wel Pietenhulp gebruiken. Uit de groep kinderen werden twee hulppieten gekozen. Zij mochten Sinterklaas en Zwarte Piet  helpen. De jongste kinderen mochten eerst bij Sinterklaas komen. Het jonge kroost, sommige veilig met een ouder, zaten in een kring en zongen liedjes met begeleiding van uitgedeelde muziekinstrumentjes en gitaarmuziek. De volgende groep ging een dansje en de ochtendgymnastiek van de Pieten doen. Sinterklaas had alle tijd voor de kinderen. Ook Piet kon mooi aan kinderen laten zien wat ze ‘s ochtends moesten doen. Zo kwamen alle kinderen, van jong tot einde basisschoolleeftijd,  in kleine groepjes aan de beurt. Ondertussen werden er natuurlijk vele Sinterklaasliedjes gezongen. Voordat de groepjes kinderen bij Sinterklaas weggingen kregen ze van de hulp Pieten hun cadeautjes. Sommige kinderen lieten vol trots hun cadeautje aan Sinterklaas zien en bedankten hem hartelijk.

Tegen vieren bedankte Sinterklaas zijn hulpen en nam afscheid. De aanwezigen zetten het afscheidslied in en aansluitend verlieten Sinterklaas en Piet de Vrijwilliger. Zo kwam er einde aan een sfeervol en gezellig Sinterklaasfeest en gingen kinderen tevreden huiswaarts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here