Sinterklaassurprises en adventskalenders voor internationaal bezoek

0
13

GRIJPSKERK – In het kader van internationalisering kreeg het Lauwers College in Grijpskerk bezoek van de partnerschool uit Gescher (Duitsland). De dag stond in het teken van het uitwisselen van kennis over beide landen en over hun tradities. Zo begon de dag met het in ontvangst nemen van elkaars cadeaus. De leerlingen van de 8ste klas van de Gesamtschule uit Gescher hadden voor hun maatjes van het Lauwers College prachtige adventskalenders gemaakt met een uitvoerige beschrijving van deze Duitse traditie: 24 cadeautjes te openen op de aangegeven dagen van 1 t/m 24 december. De leerlingen van het Lauwers College klas 2 hadden voor hun Duitse maatjes natuurlijk ook iets moois gemaakt: een sinterklaassurprise. Deze traditie kennen onze Oosterburen niet. Vervolgens maakten ze kennis met typisch Nederlandse lekkernijen zoals stroopwafels en drop en natuurlijk strooigoed. Daarna stond er een quiz op het programma. De leerlingen werden getest op hun kennis van Nederland en Duitsland. Met veel enthousiasme ondersteunden ze elkaar bij het beantwoorden van de vragen. Ook werden er 2 lessen gevolgd. Nadat we samen hadden geluncht, mochten de leerlingen Grijpskerk verkennen. Na de speurtocht, waarbij opdrachten moesten worden uitgevoerd, werd er heel serieus gewerkt aan een spreekopdracht waarbij uitsluitend Nederlands werd gesproken. De leerlingen uit Gescher hebben Nederlands als keuzevak. In Duitsland worden dan de rollen omgedraaid en wordt er uitsluitend in het Duits gecommuniceerd. Na de presentaties voor de hele groep werd de dag afgesloten en namen de leerlingen afscheid van elkaar. In maart 2018 zullen de leerlingen van het Lauwers College uit Grijpskerk en de leerlingen van de Gesamtschule uit Gescher elkaar opnieuw ontmoeten, maar dan op Duits grondgebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here