Vuurwerkvoorlichtingsdagen Grootegast van start

0
14

GROOTEGAST – Donderdag gaf burgemeester Ard van der Tuuk het startschot voor de vuurwerkvoorlichtingsdagen op de gemeentewerf in Grootegast. De komende periode worden de leerlingen van de groepen zeven en acht van de basisscholen en de eerste en tweede klas van de middelbare scholen in de gemeente bewust gemaakt van de gevaren van vuurwerk. Ook wordt stilgestaan bij het werk van de hulpverleners. Ondanks de jaarlijks terugkerende landelijke vuurwerkcampagnes gebeuren er nog steeds veel ongelukken met vuurwerk. Daarnaast krijgen hulpverleners in toenemende mate te maken met geweld, wanneer zij in actie moeten komen bij een incident. Tijdens de voorlichtingsdagen worden voorbeelden gebruikt uit de praktijk en wordt ingegaan op de rol van hulpverleners. Door jongeren op jonge leeftijd bewust te maken, kunnen gevaarlijke situaties in de toekomst worden voorkomen. De dagen worden georganiseerd door de politie, brandweer, ambulancezorg, bureau Halt en de gemeente Grootegast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here