Zuidhorner kerken zetten zich in voor Serious Request

0
8

Taartenactie traditiegetrouw van de partij

ZUIDHORN – Jaarlijks zetten veel mensen en verenigingen leuke acties op om geld in te zamelen voor Serious Request. Er worden vogelhuisjes gebouwd, flessen verzameld -en uiteraard ingeleverd- en natuurlijk flink gesponsord gewandeld tijdens de Wandelestafette. En dat al vijf jaar lang. Serious Request Zuidhorn viert dit jaar haar eerste lustrum. Al vijf jaar komt het dorp in actie voor mensen die het slechter getroffen hebben. Daarbij weten de organisatoren zich vanaf het begin gesteund door de kindernevendiensten van de Dorpskerk en de Gastkerk. Karin de Boer vertelt: “Het leek ons direct vanaf het begin al leuk om een steentje bij te dragen. Inmiddels kunnen we stellen dat onze actie net zozeer een traditie is geworden als Serious Request.”

Kinderen van de kindernevendiensten van beide kerken maken elk jaar lekkere taarten en cakejes, meldt Karin. “Deze worden dan op zondag na de dienst verkocht voor een euro. Het geld dat daarmee wordt opgehaald komt natuurlijk in zijn geheel ten goede aan Serious Request.” Liefst twintig zelfgebakken lekkernijen vinden jaarlijks de weg naar de kerken. “Soms zelf meer”, lacht Karin. “Al moet ik zeggen dat we eigenlijk nooit iets overhouden. De taarten vinden gretig aftrek en veel mensen nemen ook stukken mee naar huis voor als de visite later die dag nog langskomt.” Dit jaar is de traditie extra speciaal. Beide kerken houden af en toe een gezamenlijke kerkdienst. “Toevallig ook afgelopen zondag (3 december)”, zegt ze. “Dat maakte ook ons eerste lustrum extra speciaal en feestelijk.” Zelf doet Karin ook graag een duit in het zakje. “Ik bak elk jaar een MonChoutaart”, vertelt ze om daar lachend aan toe te voegen, “dat moet inmiddels ook. Eén jaar heb ik een andere taart gebakken. Toen kwam er een vrouw naar mij toe met de vraag of ik ook zo’n lekkere taart als die van vorige jaar bij me had. Nou, nee dus. Sindsdien heb ik altijd een MonChoutaart mee.” Ook zondag werd het weer heel even spannend of er wel genoeg taart en cakejes gebakken zouden zijn. Zoals het elk eigenlijk best wel spannend is, volgens Karin. Maar net als voorgaande jaren was er meer dan genoeg, zonder iets over te houden. Een knappe prestatie die ertoe leidt dat Serious Request Zuidhorn een mooi bedrag kan bijschrijven voor het goede doel. Zoals de kerken eigenlijk elk jaar zorgen voor een grote en welkome bijdrage. En dat al –traditiegetrouw-  vijf jaar lang.

‘In actie voor verscheurde families’

Het 3FM-thema van dit jaar is ‘Breng ze weer samen’. Om mensen die elkaar kwijt zijn geraakt tijdens een ramp of conflict weer te herenigen. Wereldwijd zijn zo’n 4 miljoen mensen elkaar uit het oog verloren. Kinderen die hun ouders kwijt zijn geraakt tijdens een ramp en families die zijn verscheurd omdat ze hals over kop hun spullen moesten pakken en vluchtend voor de kogels en de bommen een andere kant op zijn gerend. De impact is enorm voor de betrokkenen die wel een steuntje in rug kunnen gebruiken tijdens hun zoektocht naar naasten en geliefden, van wie het onzeker is of die überhaupt nog in leven zijn. Een goed doel, vindt ook Serious Request Zuidhorn dat zich graag aansluit bij het initiatief van 3FM.Heb jij ook een leuke actie bedacht? Of wil je samen met jouw team, straat of vereniging meedoen aan de Wandelestafette? Aarzel dan niet en geef je op via de website www.seriousrequestzuidhorn.nu/24uurs-wandelestafette! Alle hulp is welkom om het eerste lustrum extra kracht bij te zetten en onvergetelijk te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here