Elektrische bussen tussen Zuidhorn en Groningen

0
45

ZUIDHORNVanaf 10 december rijden op de route van Q-link groen, Zuidhorn – P+R Reitdiep – UMCG Noord – hoofdstation/Groningen Europapark, tien nieuwe elektrische bussen. Daarmee geven OV-bureau Groningen Drenthe en Qbuzz verder invulling aan een schoon en steeds meer emissievrij openbaar vervoer. De nieuwe elektrische bussen kunnen onderweg bij station Zuidhorn en P+R Reitdiep worden bijgeladen met een zogenaamde pantograaf, de oplader bij de haltes. ’s Nachts gebeurt het opladen tot 100% op de busstalling van Qbuzz aan de Peizerweg in Groningen. Met een volle accu zijn de bussen in staat om een afstand van ca. 80-100 kilometer af te leggen. De afgelopen weken zijn de opladers en bussen getest. Chauffeurs zijn getraind om met de nieuwe techniek te kunnen gaan rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here