Theatervoorstelling over herindeling Westerkwartier zoekt acteurs

0
26

WESTERKWARTIER – De makers van de theatervoorstelling heringedeeldGR zijn op zoek naar amateurspelers die mee willen spelen met de theatervoorstelling heringedeeldGR in Westerkwartier. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de inspiratieavond op maandag 11 december om 20.30 in Dorpshuis de Rotonde in Niekerk. 

 HeringedeeldGR is een licht komische voorstelling, mét documentaire, over de impact die de herindeling van de gemeente op de inwoners kan hebben. Naar een idee van Beno Hofman en Maaike van den Hoek. Met Bas de Bruijn, Lotte Dunselman, Lies van de Wiel en niet onbelangrijk: inwoners uit het Westerkwartier. Tijdens de voorstelling worden Aaltje (Lies van de Wiel) en Moniek (Lotte Dunselman), ambtenaren bij de gemeente, voortdurend in hun werkzaamheden onderbroken door burgers uit de plaatsen die in de toekomst de gemeente Westerkwartier zullen vormen. Ze hebben vragen. Of ze zijn boos, verheugd of onzeker. Die burgers worden gespeeld door de echte inwoners uit het Westerkwartier. De componist en producer van de muziek in de voorstelling, Jan Meiborg, bedacht samen met regisseur Maaike van den Hoek dat de burgerrollen niet hoofdzakelijk tekstrollen moeten zijn. ‘Het leek me niet boeiend om iedere burger met een tekstvraag aan de balie te laten verschijnen’ vertelt Van den Hoek. ‘Interessanter is het om te kijken naar de emoties van de burgers. Zijn ze boos, opgewonden, verdrietig, blij?’ Het overbrengen van gevoel en emoties is een taak die goed past bij de aard van muziek. ‘De verwerking van geluid, en daarmee uiteraard ook muziek, ligt dicht bij het bewegingscentrum in de hersenen’ weet Meiborg. ‘Muziek zet daardoor letterlijk aan tot handelen, en dat maakt dat het soms krachtiger binnenkomt dan tekst.’ Ook u kan met heringedeeldGR schitteren op de planken. Toneelervaring is geen vereiste en de makers zoeken allerlei verschillende types (waaronder minimaal één die Gronings praat). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de inspiratie-bijeenkomst op maandag 11 december in Dorpshuis de Rotonde in Niekerk. Opgeven kan via productie@heringedeeldgr.nl. HeringedeeldGR speelt op woensdag 6 december in Hotel Boschhuis in Ter Apel. Daarna gaat de groep door naar Westerkwartier, waar zij maar liefst vier keer spelen: woensdag 17 januari om 20.30 in het gemeentehuis in Zuidhorn; dinsdag 23 januari om 20.30 in het gemeentehuis in Marum; donderdag 25 januari om 20.30 in het gemeentehuis in Grootegast en vrijdag 26 januari 20.30 in het gemeentehuis in Leek. Meer informatie of meedoen in jouw gemeente? Kijk voor meer informatie op de website: www.heringedeeldgr.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here