Serious Request activeert jeugd Zuidhorn

0
11

Cupcakes, flessen en plezier!

ZUIDHORN – “Nee, kom maar naar een ander adres. Mijn dochter kwam net thuis en ze hebben besloten samen cupcakes te gaan bakken.” Aan de telefoon is Jolanda, moeder van Felienne. Haar dochter zit op CBS De Windroos en is druk bezig met haar actie voor Serious Request Zuidhorn. Het was de bedoeling af te spreken bij Felienne thuis, maar de plannen zijn gewijzigd! Haar vriendin en klasgenoot beschikt over een grotere keuken. En omdat een grotere keuken betekend dat er meer cupcakes gebakken kunnen worden wordt de afspraak verzet.

Aan het Hoendiep treffen we zestal enthousiaste kinderen die druk bezig zijn met verschillende acties. “Maar we doen wel alles samen”, duidt Felienne. Laurens, Senne, Nancy, Anniek, Timme en dus Felienne bakken van cupcakes én zamelen flessen in. “Dat kan heel goed in één loop”, vindt Anniek. “De één belt aan en vraagt aan mensen of wij hun lege flessen mogen hebben, de anderen verkopen de cupcakes.” De zelfgemaakte lekkernijen vinden gretig aftrek in Zuidhorn. Volgens Felienne zijn er inmiddels ruim honderd gebakken én verkocht. “Ook hebben we al 130 flessen ingeleverd”, schat Laurens zo in. De pot met geld rammelt dan ook flink. Hoeveel er precies inzit is nog een raadsel. Nancy spreekt wel de hoop uit dat er straks meer dan 200 euro uit komt zetten. “Dat moet lukken”, vult Anniek aan. “De eerste keer dat we gingen bakken zei mijn moeder dat ze alle ingrediënten zou betalen als wij alle cupcakes zouden verkopen. Nou, dat is dus mooi gelukt!” De groep heeft dan ook een aantrekkelijke aanbieding bedacht. In het zakenleven zou men het ‘staffelkorting’ noemen. Die uitdrukking is misschien nog wat te hoog gegrepen voor de scholieren van De Windroos, maar zakenman-in-spé Laurens komt een heel eind als hij spreekt over het ‘aantikken’ van bedragen. Targets, zeg maar. Het zestal heeft ze en dat is mooi. Op dit moment zijn ze nog aan het verkennen wat er allemaal mogelijk is aan acties, maar de eerste twee ideeën worden vol overtuiging uitgevoerd. “Het is ook gewoon heel leuk om te doen”, vindt Timme. Daar zijn ze het overigens allemaal over eens. Dit is de eerste keer dat deze vriendengroep samen in actie komt voor Serious Request Zuidhorn, “maar zeker niet de laatste keer”, denkt Senne. Wat het bedrag uiteindelijk ook mag worden, voor het zestal is de actie sowieso geslaagd. Met een feestelijke uitsmijter, want zaterdag 16 december zijn deze jonge helden van de partij om zelf de cheque te overhandigen. Met daarop hopelijk dus het schitterende bedrag van 200 euro. Echter, als er meer ‘aangetikt’ kan worden, dan zou Laurens dat zeker niet erg vinden.

‘In actie voor verscheurde families’

Het 3FM-thema van dit jaar is ‘Breng ze weer samen’. Om mensen die elkaar kwijt zijn geraakt tijdens een ramp of conflict weer te herenigen. Wereldwijd zijn zo’n 4 miljoen mensen elkaar uit het oog verloren. Kinderen die hun ouders kwijt zijn geraakt tijdens een ramp en families die zijn verscheurd omdat ze hals over kop hun spullen moesten pakken en vluchtend voor de kogels en de bommen een andere kant op zijn gerend. De impact is enorm voor de betrokkenen die wel een steuntje in rug kunnen gebruiken tijdens hun zoektocht naar naasten en geliefden, van wie het onzeker is of die überhaupt nog in leven zijn. Een goed doel, vindt ook Serious Request Zuidhorn dat zich graag aansluit bij het initiatief van 3FM.Heb jij ook een leuke actie bedacht? Of wil je samen met jouw team, straat of vereniging meedoen aan de Wandelestafette? Aarzel dan niet en geef je op via de website www.seriousrequestzuidhorn.nu/24uurs-wandelestafette! Alle hulp is welkom om het eerste lustrum extra kracht bij te zetten en onvergetelijk te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here