Nieuwe prestatieafspraken voor huurders

0
27

WESTERKWARTIER – Vrijdag zijn de prestatieafspraken aangaande huurwoningen ondertekend voor komend jaar. In deze prestatieafspraken leggen de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn, de woningcorporatie Wold & Waard en het Huurdersplatform Westerkwartier vast wat er in 2018 uitgevoerd gaat worden. De afspraken geven inhoud aan de gemeentelijke ‘Woonvisie Westerkwartier 2015-2020’ en aan de ambities van Wold & Waard en de huurders. Voor 2018 zijn er afspraken gemaakt over onderwerpen als betaalbaarheid, leefbaarheid, wonen met zorg en de verduurzaming van de woningen. In 2018 renoveert Wold & Waard bijvoorbeeld 40 woningen in het Westerkwartier naar Nul-Op-de-Meter woningen. Ook kunnen er in 2018 weer aanvragen ingediend worden voor een bijdrage uit een leefbaarheidsfonds. Sinds een aantal jaren maakt Wold & Waard afspraken met de gemeenten en huurders. Het Huurdersplatform  Westerkwartier heeft een gelijkwaardige positie in de samenwerking. De ondertekening van de prestatieafspraken voor 2018 betekent een voortzetting van de goede samenwerking in het Westerkwartier, laten de partijen weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here