Raad Grootegast verdeeld over zondagopenstelling

0
12

GROOTEGAST – Het mocht niet baten. De motie van oppositiepartijen VZ 2000, VVD en GroenLinks werden vorige week aan de kant geschoven door een gedecideerde wethouder Sjabbo Smedes. “de winkels in de gemeente Grootegast blijven 24 december gesloten”, deelde de wethouder mee die geen reden zag om een uitzondering te maken. Een uitzondering wel mogelijk is, liet Harm Beute (VZ 2000) weten. “Dat er een zondag voor de twee kerstdagen valt is én tijdelijk én bijzonder van aard én zeldzaam. Daarmee voldoet zondag 24 december aan de voorwaarden.” Smedes liet weten de regels op een andere manier te interpreteren. “Wij denken aan jaarmarkten die op een zondag vallen, georganiseerd door het dorp en waar het hele dorp voor uitloopt. Dat is in deze niet het geval”, vindt de wethouder. “Het college wil daarom ook geen ontheffing verlenen.” De daarop ingediende motie van de drie oppositie partijen werd daarna weggestemd door een meerderheid van CDA en ChristenUnie. Dat houdt in dat de winkels in de gemeente Grootegast zondag 24 december gesloten blijven. In de nabij gelegen gemeenten Leek en Groningen zijn de supermarkten zondag 24 december wel geopend om extra kerstinkopen te doen. “Jammer van een gemeente die pretendeert ondernemersvriendelijk te zijn”, besloot Beute hoofdschuddend. “Dit kost onze ondernemers vele duizenden euro’s.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here