“De visie blijft gehandhaafd”

0
14

Jan Wessels – GroenLinks Grootegast

NIEKERK – “Ja, het laatste van de gemeente Grootegast als zelfstandige gemeente”, begint Jan Wessels van GroenLinks Grootegast als we hem vragen naar volgend jaar. “Het wordt er niet beter van na de herindeling. Daar ben ik van overtuigd. Ik heb veel rapporten gelezen en niet één zegt dat de inwoners er beter van worden.” Toch beseft ook Wessels dat er geen weg terug is. “Het gaat door natuurlijk”, weet hij. “Dus schuiven wij uiteraard gewoon aan bij de gesprekken over de nieuwe gemeente. Dat het de burger geld gaat kosten is helder. GroenLinks gaat zich inzetten om het zo pijnloos mogelijk te maken voor onze inwoners.” Met één zetel in de Grootegaster raad heeft Wessels zich afgelopen jaar weleens een roepende in de woestijn gevoeld, bekent hij. “Toch zijn er in de afgelopen jaren ook mooie resultaten geboekt, waar ik mij hard voor heb gemaakt. Het politieoverleg is terug van weggeweest, Groenlinks heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van het dorpshuis in Lutjegast en bij de pinautomaat in Niekerk bij de Coop. Dat houdt in 2018 niet op. Eén zetel of niet, ik blijf mij inzetten voor onze inwoners. De visie blijft gehandhaafd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here