Een pluim voor de dorpen en de vele vrijwilligers

0
146

Myra Eeken-Hermans – PvdA Grootegast

GROOTEGAST – “De PvdA is trots op het feit dat er afgelopen jaar stevige verbindingen zijn gemaakt tussen verschillende beleidsvelden (ontschotting). De aanpak van armoede wordt bijvoorbeeld verbonden met aandacht voor laaggeletterdheid, sport, onderwijs en gezondheid en als geheel aangepakt. Zo is het uniek dat er van alle kinderen op de basisscholen in onze gemeente een beweegprofiel is vastgelegd, waarmee een start is gemaakt met eenvoudige, maar effectieve beweegplannen. In 2017 hebben we veel afspraakbanen gerealiseerd binnen de gemeente. We vinden het belangrijk dat de overheid het goede voorbeeld geeft bij het creëren van werk voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zijn we trots op onze dorpen en vrijwilligers die de schouders zetten onder de vele projecten in de dorpen. Maar ook op de ambtenaren en het bestuur die achter de schermen heel hard werken aan een soepele overgang naar een nieuwe gemeente Westerkwartier. Een prachtige gemeente die volop aandacht blijft houden voor haar inwoners. In 2018 verwachten wij dat de nieuwe gemeente veel meer vorm gaat krijgen. Wij zouden graag zien dat er komend jaar aandacht is voor de economische impulsen van recreatie en toerisme in combinatie met bijvoorbeeld het LEGiO Museum/Bevrijdingsmuseum in Grootegast en het Abel Tasman Museum in Lutjegast. En we vinden dat er een visie zou moeten worden ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid. Geen hap-snap-aanpak, maar eerst bepalen waar we voor willen gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here