“Elk dorp moet een dorpshuis hebben, ook Doezum”

0
35

Hielke Westra – CDA Grootegast

GROOTEGAST – Grootegast heeft in 2017 een goede invulling gegeven aan het duurzaamheidsbeleid, vindt Hielke Westra. De fractievoorzitter van het CDA in Grootegast denkt daarbij vooral aan de regelingen voor dorpshuizen die middels een subsidie in staat werden gesteld goedkoop te verduurzamen. “Datzelfde geldt ook voor de regeling die we in het leven hebben geroepen voor mensen met een woning die een WOZ-waarde heeft van 150.000 euro of lager. Deze doelgroep, met veelal een smallere beurs, is niet zo snel in staat om geld te investeren in de verduurzaming van hun woning. Deze regeling helpt hun daarbij en is inmiddels een succes gebleken.” Eveneens een succesverhaal is het kunstgrasveld in Niekerk. “Na Opende en Grootegast heeft nu ook VV Niekerk een kunstgrasveld”, stelt Westra. “Belangrijk is dat dit geprivatiseerd is. Daarin loopt deze gemeente voorop en daar mogen we best trots op zijn.” Komend jaar zal alles in het teken staan van de herindeling, denkt hij. “Daar is nu al veel tijd en energie ingestoken door alle partijen uit de vier gemeenten. Dat de partijen hierbij gezamenlijk optrekken is mooi om te zien.” Westra vindt dat Grootegast zelf zich volgend jaar vooral moet richten op Doezum. “Om daar iets zichtbaars neer te zetten. We willen dat de Provincie de Provincialeweg aanpakt en verbeterd en we moeten kijken naar het dorpshuis. De eerste plannen daartoe lijken mislukt, dus komt er een plan B. Of de gemeente daar financieel moet bijspringen? Elk dorp moet een dorpshuis hebben, ook Doezum.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here