“Het gaat goed in Zuidhorn”

0
21

Hans Schipper – ChristenUnie Zuidhorn

ZUIDHORN – Het gaat goed in Zuidhorn, begint Hans Schipper zijn terugblik op 2017. “Met het CDA en GroenLinks hebben we een goede coalitie staan. We voeren vruchtbare coalitievergaderingen. Eigenlijk wil ik het nog wel iets breder trekken: de hele gemeenteraad is goed. En dat straalt af op het college.” Het belangrijkste moment van 2017 is toch het overlijden van Bert Swart, benoemt Schipper. “Nadien was er in de gemeente in de raad veel saamhorigheid. Dat was ongekend. Het blijft een enorm verlies. Vooral ook voor zijn familie en naasten.” Ook denkt Schipper terug aan de windmolendiscussie in Niehove. “Kijk, wij snappen de weerstand, maar feitelijk hadden we helemaal geen keuze. We konden de aanvraag niet eens weigeren. Daarom hebben wij ook vraagtekens bij het collegevoorstel gezet. Alles mocht, totdat er een aanvraag werd gedaan. Toen moest het aan banden worden gelegd. Daarmee wekte het college de indruk tegen windmolens te zijn.” Volgens Schipper geeft de ChristenUnie altijd steun aan duurzaamheidsmaatregelen. “We trekken op dat gebied graag op met GroenLinks.” Over 2018 is de fractievoorzitter kort: “We willen onze dorpen goed overdragen aan de nieuwe gemeente Westerkwartier. En nog iets meegeven. In Grijpskerk zijn mooie ontwikkelingen gaande. Daar moet zeker iets mee gebeuren en daar gaan wij ons voor inzetten. Daarnaast willen wij graag duidelijkheid over de veiligheid en de omvang van de politie. Ook dat moet in 2018 op de agenda.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here