“Natuur en cultuur hebben we te leen”

0
11

Geertje Veenstra – CDA Zuidhorn

ZUIDHORN – Als coalitiepartij staat CDA Zuidhorn achter de verduurzaming uit het bestuursakkoord. Fractievoorzitter Geertje Veenstra is dan ook blij met de stappen die zijn gezet in de verduurzaming van het eigen maatschappelijk vastgoed, waaronder diverse sportvoorzieningen en de dorpshuizen. “Ook hebben wij ons hard gemaakt voor subsidieregelingen voor nieuwbouw en bestaande bouw”, schrijft Veenstra. “Aan duurzaamheidsinitiatieven hechten we veel waarde vanuit ons gedachtengoed ‘rentmeesterschap’. We hebben de natuur en de cultuur geërfd van onze (voor)ouders en te leen van de mensen die na ons komen. Dat vraagt dat we verder kijken dan ons eigen belang en onze eigen tijd. Beheren en beheersen zijn niet voldoende. Om een betere samenleving achter te laten zijn creativiteit en innovatie nodig.” Ook kijken Veenstra en haar fractie tevreden terug op de gang van zaken rondom de sociale ombudsman die in het leven is geroepen. “Onafhankelijk en toegankelijk voor een ieder die dat nodig heeft”, vindt Veenstra die hoopt dat het project dat in 2018 loopt een success zal zijn en de burgers die een geschil hebben met de gemeente verder zal helpen. Uiteraard staat ook het CDA stil bij het overlijden van burgervader Bert Swart. Toch het meest memorabele moment van 2017. Komend jaar leven de Westerkwartiergemeenten toe naar de herindeling. Ook het CDA zal deze ontwikkelingen positief-kritisch blijven volgen, aldus Veenstra. “De inwoner van de nieuwe gemeente moet zo min mogelijk de negatieve effecten van een schaalvergroting merken. Daarom blijft het CDA zich inzetten voor lage woonlasten, geloof in burgerkracht en het dichtbij organiseren zodat er geen kloof ontstaat tussen de inwoners en de gemeente.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here