“Sociale woningbouw in de Oostergast? Moet kunnen!”

0
7

Mark Veenstra – PvdA Zuidhorn

ZUIDHORN – 2017 was een droevig jaar voor de gemeente Zuidhorn. Alhoewel de gemeente op veel vlakken winst wist te boeken, komt het veel te vroeg overlijden van burgervader Bert Swart als eerste ter tafel al we met Mark Veenstra terugblikken op dit afgelopen jaar. “Bert was een bijzondere man. Hij bracht altijd iets extra’s en gaf ons energie. Het is een groot verlies en het heeft een enorme impact gehad op ons allemaal.” Toch is 2017 ook het jaar van het duurzaamheidsbeleid in de gemeente. Met als heetste hangijzer de windmolens in Niehove. “Toch mogen wij trots zijn op ons duurzaamheidsbeleid”, vindt Veenstra. “We hebben goede regelingen voor onze inwoners en liggen op schema. Natuurlijk kan het beter. En scherper. We zijn nog niet klaar, maar dus wel in discussie en dat is goed.” Ook volgend jaar gaat de PvdA de discussie opzoeken, belooft Veenstra. “Vooral over de Oostergast. Het is schandalig dat daar zoveel wordt gebouwd, maar geen sociale woningbouw plaatsvindt. Je wilt differentiatie in deze wijk, anders wordt het wel heel erg hogere inkomensgericht. Wij willen dit onderwerp op de kaart zetten en sociale woningbouw in de Oostergast mogelijk maken.” Ook hier kan het beter, denkt Veenstra. “En dan niet alleen in Zuidhorn hoor. Ook in Grijpskerk moeten we wat aan de woningmarkt doen. Er liggen veel kansen. Die willen we in 2018 benutten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here