Strijden voor behoud van voorzieningen in de kleine dorpen

0
9

Ytsen van der Velde – VZ 2000

OPENDE – “VZ2000 de grootste partij in de raad van Grootegast vindt de meest in herinnering springende gebeurtenis de naamswijziging van de partij. VZ2000 wordt VZ-Westerkwartier (VZ-WK)”, laat fractievoorzitter Ytsen van der Velde weten. “Ondanks onze campagnes tegen de herindeling hebben we deze niet kunnen tegenhouden. Dus gaan wij ons komend jaar richten op een aantal belangrijke zaken in aanloop naar de herindeling. Het belangrijkste is dat op weg naar die grote gemeente een maximaal haalbare garantie wordt gecreëerd voor behoud voorzieningen in met name de kleinere dorpen. Deze moeten blijven bestaan.” Ook is VZ 2000 trots op een aantal zaken waar zij hun steentje aan bij hebben gedragen. “Neem het kunstgrasveld in Niekerk, één van de punten uit ons laatste verkiezingsprogramma. Net als het fantastische MFA in Kornhorn en het MFA in Grootegast dat in ontwikkeling is. Trots zijn wij op ons jarenlange streven (bijna 18 jaar) om op de locatie “Borger” aan de Provincialeweg een prachtig project te realiseren waar mensen met een beperking en ouderen in een zeer aantrekkelijke omgeving samenleven. Trots zijn wij ook op het resultaat van de cursus ”Politiek Bewust, Politiek Actief” inwoners van de vier Westerkwartier gemeenten werd de mogelijkheid geboden hieraan mee te doen. Het resultaat voor VZ2000 (VZ Westerkwartier) was zeer positief. Wij zien onze bekendheid en steun ook in de gemeenten Leek, Marum en Zuidhorn groeien. Geweldig dat er toch nog zoveel mensen interesse hebben in vernieuwende lokale politiek. En binnen de raad zijn wij trots op onze (nieuwe) waarnemend burgemeester. Iemand die boven de partijen staat en binnen de gemeenschap van de gemeente zeer actief is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here