“We moeten niet gaan ‘potverteren’”

0
15

Gert van Werven – VVD Grootegast

OPENDE – We bellen Gert van Werven vlak voordat de fractievoorzitter van de VVD in Grootegast op het vliegtuig stapt naar Tasmanië. Het is dus druk. Gelukkig wil Van Werven best terugblikken met de Streekkrant op 2017. “Het hoogtepunt voor de VVD was toch wel de realisatie van het kunstgrasveld van VV Niekerk”, meldt Van Werven. “Daarmee ging een langgekoesterde wens van de vereniging in vervulling. Of eigenlijk van de hele gemeenschap in Niekerk en Oldekerk. Na Grootegast en Opende is nu ook Niekerk eindelijk voorzien van een kunstgrasveld en klaar voor de nieuwe gemeente.” Belangrijk, vindt de VVD. “Want we willen onze dorpen en verenigingen natuurlijk goed overdragen.” Daarom wil Van Werven ook dat het wensenlijstje van de gemeente Grootegast nog afgevinkt gaat worden. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan investeringen in rotondes en dergelijke zaken die onze dorpen verbeteren. Dat moeten we echter wél verstandig gaan doen en niet zomaar gaan ‘potverteren’. Het doel is om een sterk en stabiel Grootegast over te dragen aan het Westerkwartier. Of dat gaat lukken? Daar ben ik van overtuigd.” Of Van Werven zelf nog deel uitmaakt van de gemeenteraad van de gemeente Westerkwartier laat hij in het midden. “Dat ligt eraan. Ik doe dit in Grootegast sinds 2006. Dat is een hele tijd, dus ga ik er nog eens stevig over nadenken. Bovendien, ze moeten mij ook willen hebben, nietwaar?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here