Ezinge verrast iedereen op Leekster Voetbalgala

0
7

LEEK – Wat een sensatie, wat een verrassing! Ezinge, waar niemand rekening mee werd gehouden, heeft zich vrijdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van het Leekster Voetbalgala. De vijfde klasser haalde de B-finale niet.

Ezinge was ingedeeld bij Veenhuizen, Bakkeveen en De Sweach. De wit-roden begonnen met een forse 5-1 nederlaag tegen Bakkeveen. Met name Osvaldo van Gils was een ware plaag voor de Ezingers; Van Gils maakte er vier. De eretreffer kwam op naam van Jelle Huizing. De tweede wedstrijd was tegen Veenhuizen. Veenhuizen is de koploper in de vierde klasse C en heeft een technisch vaardige ploeg. Maar Jelle Huizing opende sensationeel de score. Ezinge profiteerde van falen in de afwerking bij de Noord-Drenten en was effectief.  Ezinge liep verder weg via Jasper Dijkstra, Hedzer Werkman, Jelle Huizing en Dennis Abbas, de laatste na een prachtige schijnbeweging. Veenhuizen scoorde slechts een keer tegen: 5-1. In de laatste wedstrijd keek Ezinge tegen De Sweach tegen een 2-1 achterstand aan, maar wist deze toch om te buigen. Abbas tekende voor 2-2 en maakte ook de winnende 3-2. Met zes punten was Ezinge dichtbij kwalificatie voor het A-toernooi en halve finale. Daarvoor was het afhankelijk van Bakkeveen-Veenhuizen. Veenhuizen won en had net als Ezinge zes punten. Het doelsaldo van Ezinge was beter. Daardoor werd  de ploeg uit Feerwerd sensationeel eerste in de poule en mocht in de halve finale aantreden tegen Harkema Opeinde. Ezinge had hierin geen schijn van kans: 5-1. Geen finale, maar wel een ticket voor het hoofdtoernooi. En dat met onder meer de 48-jarige Hedzer Werkman – samen met zijn zoon spelend-, die er met zijn hoofd nog niet bij kon. “We hadden zoveel afzeggingen en maar één wissel. Ook leider Jouke Ritzema stond versteld. “We moeten volgende week weer”.   Ezinge is ingedeeld in Poule J, samen met SVMH, Fc. Grootegast, Marum en Boerakker. De wedstrijden zijn op zaterdag 30 december.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here