Bob (en Hennie) Ansing

0
57

Beheerder dorpshuis De Rotonde

NIEKERK – “Eigenlijk zouden jullie deze rubriek deze week om moeten dopen tot ‘Echtpaar met de Hamer’. Mijn vrouw Hennie en ik doen namelijk alles samen. Ook het beheren van het dorpshuis. Wie van ons je ook aanspreekt, je zal altijd hetzelfde te horen krijgen. Wel moet ik een kanttekening plaatsen bij haar creativiteit. Zij heeft daar veel meer van. Hennie regelt dan ook de belangrijke zaken, zoals de aankleding van het dorpshuis en de inrichting van de zalen. Zij is sfeerbepalend. Dit is ons 17e jaar als beheerdersechtpaar van dit mooie dorpshuis. Daarvoor runden wij een camping in Leens, die we verkocht hebben. Na de verhuizing naar Niekerk begon de horeca toch weer te trekken. We waren dan ook blij dat De Rotonde op ons pad kwam. Zij zochten nieuwe beheerders en dat leek ons een mooie uitdaging. Zoals je nu weet zijn we de sollicitatieprocedure goed doorgekomen, anders hadden we elkaar nu niet gesproken. Het is prachtig om dit te mogen doen. Mensen benaderen ons positief en zijn over het algemeen blij om hier te zijn. Laatst spraken jullie de voorzitter van de bridgeclub, een mooi voorbeeld van een club die wij hier met liefde huisvesten. Daarnaast kan men in de Rotonde terecht voor verjaardagen, trouwerijen en bijeenkomsten. Inclusief een goede maaltijd die wij hier zelf bereiden. Want waarom zou je van buitenaf laten komen wat je zelf uitstekend kan verzorgen? Wij beschikken over een mooie gerenoveerde keuken die van alle gemakken is voorzien. Mede dankzij het bestuur van het dorpshuis dat met ons meedenkt en een heleboel mogelijk weet te maken. Als wij wensen hebben kunnen wij deze kenbaar maken, waarna zij proberen hier de fondsen voor te werven. Alles in goed overleg. Zo krijgt de Rotonde binnenkort nieuw meubilair in de foyer. Hennie en ik hopen dit nog 5 á 6 jaar te mogen doen, mits de gezondheid het toelaat natuurlijk. Ik geniet enorm van de vele activiteiten die hier plaatsvinden. Zoals bijvoorbeeld de filmavond die voor 12 januari staat gepland. Dan gaat de nieuwste film van Saskia Jeulink in première. Zij won in 2015 de prijs voor de beste film van Groningen.  Haar nieuwe film over 35 jaar Theater te Water belooft dus mooi te worden. Het dorpshuis komt overigens ook voor in de film, dus ik ben zeer benieuwd! De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 4 euro. Bij deze willen we iedereen graag uitnodigen om 12 januari naar de Rotonde in Niekerk te komen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here