Lavinia Meijer

0
68

ZUIDHORN – De wereldberoemde Nederlandse harpiste Lavinia Meijer komt op 20 januari naar Zuidhorn. Lavinia Meijer kan zeker tot één van de beste harpistes ter wereld worden gerekend. Er zijn haar al vele prijzen en onderscheidingen toegekend. Lavinia Meijer werkte de afgelopen jaren nauw samen met de Amerikaanse componist Philip Glass en brengt met haar laatste programma een ode aan deze iconische componist. Ze dook in een nieuw project, ditmaal zijn Etudes die hij in een tijdspan van meer dan 20 jaar componeerde. Hiermee laat ze zien hoe zijn muziek zich heeft ontwikkeld en hoe de bouwstenen van zijn composities zijn uitgekozen. Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Cultureel Centrum Zuidhorn in de bibliotheek tijdens de vaste openingstijden. Reserveren kan via info@cczuidhorn.nl. . De entree bedraagt 15 euro. Het concert vangt aan om 20.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here