Website gemeente Westerkwartier meertalig

0
64

WESTERKWARTIER – Donderdag werd er tijdens de vergadering van de Raadsgroep die zich bezig houdt met de herindeling aandacht gevraagd voor de meertaligheid van de website van de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier. Dit omdat de meertaligheid niet voldoende naar voren kwam in de notitie over dienstverlening, terwijl de partijen dit wel was toegezegd, stelde Hans Koenders (PvdA Marum). Het onderwerp hield raadslid namens de VVD in Grootegast Gert van Werven minder bezig. “Zijn hier vanuit de overheid niet gewoon landelijke richtlijnen voor?”, vroeg hij zich hardop af. “Daar zullen we toch gewoon aan moeten voldoen? Zelf zie ik dan de noodzaak niet om de website ook nog eens specifiek te vertalen naar het Turks of Marokkaans. Zeker niet als dat betekent dat ook alle onderliggende documenten vervolgens vertaald moeten worden.” Portefeuillehouder Fred Stol, normaal wethouder te Zuidhorn, beloofde de meertaligheid mee te nemen in de uitwerking van de notitie, maar bevestigde de lezing van Van Werven dat er inderdaad landelijke richtlijnen zijn voor overheidswebsites en waar deze aan moeten voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here