Wielergeweld in Surhuisterveen!

  0
  11

  SURHUISTERVEEN – Surhuisterveen is het wielerdorp bij uitstek. ‘Wereldberoemd’ is de Profronde die daags na de Tour de France wordt verreden en waar vele toppers aan de start verschijnen. Ook de Internationale Centrumcross is één van de vele pareltjes opgezet door Wielercomité Surhuisterveen. Afgelopen weekend stond echter in het teken van het Nederlands Kampioenschap KNWU Veldrijden. In 10 categorieën streden Neerlands beste veldrijders om de felbegeerde kampioenstruien. Hoe dat is verlopen leest –én ziet!- u op pagina 21. Een tipje van de sluier: Mathieu van der Poel spaarde zijn concurrenten niet.

  Mathieu van der Poel oppermachtig in Surhuisterveen

  SURHUISTERVEEN – Mathieu van der Poel schreef zondag voor de vierde keer op rij het Nederlands Kampioenschap Veldrijden op zijn naam. Een behoorlijke prestatie voor een renner die nog 23 jaar moet worden (aankomende vrijdag). In de eerste ronde vocht de favoriet zich direct naar de koppositie, waarna hij langzaam maar zeker uit zicht van de achtervolgers verdween.  “Op voorhand had ik misschien wel de beste papieren, maar dat zegt niet alles. Je moet het nog wel even laten zien tijdens de wedstrijd en dat is gelukt”, blikte de winnaar terug op zijn wedstrijd in het wielergekke Surhuisterveen. Het podium werd gecompleteerd door Lars van der Haar die tweede werd en David van der Poel. Inderdaad, de oudere broer van. Ook kwamen de beloften (onder 23) zondag in actie. Daar was Joris Nieuwenhuis de sterkste. Een dag eerder kwamen de vrouwen in actie in hun eliteklasse. Lucinda Brand kwam als eerste over de meet mag zich dit jaar Nederlands Kampioene noemen.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here