Nieuw systeem doelgroepenvervoer in Noord-Oost Friesland onder vuur

0
6

GBA: Veel klachten over slecht functioneren Jobinder

ACHTKARSPELEN – GemeenteBelangen Achtkarspelen (GBA) is –zacht uitgedrukt- niet blij met de gang van zaken rondom het leerlingenvervoer van Jobinder. Sinds januari regelt Jobinder het vervoer van speciale doelgroepen van en naar school, stages en opvang. “Sinds januari regent het ook klachten bij ons”, laat GBA het college van B en W weten. In een opsomming van de klachten die bij de partij zijn binnengekomen laten zij weten dat ouders klagen over de slechte communicatie met Jobinder, dat bovendien gebruik maakt een duurbetaald telefoonnummer. Namen en telefoonnummers van kinderen en gezinnen worden verwisseld en chauffeurs komen gewoonweg niet opdagen, aldus GBA. De partij wil dat er een einde komt aan de chaos en onduidelijkheid. Zij hebben het college gevraagd wie er verantwoordelijk is voor het leerlingenvervoer en waarom Jobinder niet in staat is behoorlijk te functioneren. Ook willen zij weten of de kinderen een vaste chauffeur krijgen, waar zieke kinderen gratis afgemeld kunnen worden en wat er gebeurd met de kinderen die te vroeg op school worden afgeleverd zonder dat daar opvang voor is. “We begrijpen dat het college niet alles zelf in de hand heeft”, schrijft GBA. “Maar hier zijn zoveel klachten over en die moeten zo snel mogelijk worden opgelost. Het is voor ons niet urgent dat onze vragen worden beantwoord. Liever zien wij de problemen eerst opgelost worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here