Pim Cazemier gaat voor Gronings feestje in Kardinge

4
153

“Het zal een zware wedstrijd worden”

DEN HORN – Na een moeizaam begin van het seizoen hoopt Pim Cazemier komende zaterdag Kardinge een beetje op stelten te kunnen zetten in zijn thuiswedstrijd. Voor de Den Horner  één van de mooiste wedstrijden van het jaar, maar de aanloop is weer een beetje zoals ze Pim kennen.

Met Pim is altijd wel wat. Dan kampeert hij in een zuurstoftentje op zolder, is er een broekrits die na het plassen niet meer dicht wil tijdens het begin van een natuurijswedstrijd met vette vorst. Ook niet echt handig. Weken lang last van je rug en andere gewrichten omdat naar later blijkt de ene schaats krom is. En ook nu was er weer ‘gedoe’. Geen dreigende aanval van vrieskou op de mannelijkheid door een defecte rits of een niet werkende zuurstoftent. Dit maal blijkt het carbon in de schaats gescheurd te zijn. Na een aantal weken kwam de zoon van oud kampioen Lex achter het euvel en liet een nieuwe schaats maken. Dat resulteerde direct een keurige zesde plaats. Net op tijd, want in Kardinge, zijn thuisbasis wil de oud-wereldkampioen bij de junioren op de langebaan vlammen. Andere Groningers zoals Johan Knol hebben al beloofd Kardinge op zijn kop te gaan zetten en zijn vastberaden er een Gronings feestje van te maken. Ook Cazemier heeft gelijksoortige plannen maar weet ook dat het moeilijk is.” Het zou geweldig zijn om daar met de andere Groningers zoals Knol en Kruijer een groot feest van te maken. Daar ga ik voor. Natuurlijk wil ik winnen, niets liever dan dat, maar een andere plek op het podium zal ook geweldig zijn!” En dan met een iets bedenkelijke blik; “Kardinge is wel lastig. Het ijs is vaak snel en aan het einde extra zwaar omdat door die snelheid de bochten uitgetrapt raken. Ik zie er echt naar uit, want voor mij is het een van de mooiste wedstrijden van het jaar en hoop dat het lekker vol zit. ” In het verleden werd de rijder van De Haan Westerhoff Zonwering wereldkampioen bij de junioren en won toen als 19-jarig ventje van onder andere Koen Verweij en Kjeld Nuis. Mannen die nu voor Olympisch goud gaan strijden. Goud waar Cazemier ooit ook van droomde. “Ik gun het de jongens. Jammer dat het mij niet gelukt is. Op een bepaalt moment heb ik gekozen voor mijn studie en het is zo als het is. Daar heb ik geen spijt van. Na Kardinge gaan we naar de Weissensee en daar hoop ik te laten zien een stap te hebben gemaakt of er een te maken. Ik voel me goed en het materiaal is weer op orde. Ik moet gewoon met de besten mee. Anders doe ik het gewoon niet goed.” Aan de ploeg mag het niet liggen, want Cazemier wordt omringd door jongens die hun strepen al meer dan verdiend hebben op natuurijs. En dat schept verwachtingen: “Ja, dat klopt. Voor de Alternatieve hebben we twee jongens die tot de favorieten behoren. Jouke Hoogeveen en Erwin Mesu. Het is duidelijk dat onze ploeg de focus heeft op natuurijs en deze wedstrijden zijn voor ons dan ook echt heel belangrijk.”

Het materiaal is op orde, de benen goed en een goede ploeg. Daarbij heeft de schaatser ook nog eens het geluk in de liefde gevonden. Een schone zwemster uit Friesland. Nu alleen nog zware omstandigheden. Foto: Neeke Smit.

4 REACTIES

 1. Wonderful work! That is the kind of information that
  are supposed to be shared around the web. Shame on Google for now not positioning
  this submit upper! Come on over and seek advice from my website .
  Thanks =)

 2. I have to thank you for the efforts you have put in writing this blog.
  I am hoping to see the same high-grade blog posts from you
  later on as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my very own blog now 😉

 3. Hello! I know this is kinda off topic however
  , I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe
  guest writing a blog post or vice-versa? My website covers a lot of the same
  subjects as yours and I think we could greatly benefit
  from each other. If you’re interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

 4. Nice blog right here! Additionally your web site so much up fast!
  What web host are you the use of? Can I get your affiliate
  hyperlink to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here