Sfeervolle Open Dag Lauwers College

0
126

BUITENPOST – Zelf zeep maken, dansen met een robot, wiskundige figuren maken van marshmallows, salsadansen of je eigen broodplank timmeren. Zomaar een kleine greep uit de vele activiteiten die de basisschoolleerlingen uit groep acht op de Open Dag van het Lauwers College in Buitenpost konden doen. Met ruim duizend belangstellenden werd woensdag de jaarlijkse Open Dag uitstekend bezocht. Na een korte rondleiding door de school konden de geïnteresseerde leerlingen met hun ouders genieten van een zeer gevarieerd programma, waarbij alle vakken zich van hun beste kant lieten zien. Mede door de muzikale bijdragen van leerlingen van de school was er de gehele middag en avond sprake van een gezellige en ontspannen sfeer. De kinderen van de regionale basisscholen konden kennismaken met alle schoolvakken, waarbij de nadruk werd gelegd om zelf dingen uit te proberen of te maken. Zo kwam het vak Nederlands voor de dag met een leuke prijsvraag over spreekwoorden, werd er bij Scheikunde op een veilige manier vuurwerk ontstoken en werd bij Frans een stokbroodje met brie geserveerd. Voor diegenen die niet van de Franse keuken hielden waren er Hollandse poffertjes en suikerpinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here