Afspraakbanen Grootegast op schema

0
36
elly-pastoor

GROOTEGAST – In 2015 hebben het kabinet en werkgevers afgesproken dat ze extra banen gaan creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Voor 2026 moeten er landelijk 100.000 banen worden gecreëerd. Waar andere gemeenten moeite hebben te voldoen aan deze afspraak, loopt de gemeente Grootegast ruim voor op schema, laat de gemeente weten. De raad van de gemeente Grootegast heeft in 2016 ingestemd met het voorstel van het college om bij de gemeente vijf parttime afspraakbanen te creëren. Dat is ongeveer vier procent van de gehele gemeentelijke organisatie. Voor het besluit van de gemeenteraad waren al vijf afspraakbanen gerealiseerd. Na het besluit zijn daar nog eens vier banen aan toegevoegd. Daarmee heeft de gemeente ruim voldaan aan het quotumpercentage van 1,93% afspraakbanen binnen de organisatie in 2018. Wethouder Elly Pastoor: “We verwachten van bedrijven dat ze extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dan moet je als lokale overheid het goede voorbeeld geven.” Tot op heden hebben werkgevers bij de overheid en het onderwijs 3.600 extra banen gecreëerd. Daarmee is de landelijke taakstelling van 6.500 afspraakbanen niet gehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here