André Kuipers pioniert in BaronTheater

0
258

OPENDE – Ontdekkingsreiziger, ruimtevaarder en wetenschapper André Kuipers gaf vorige week een tweetal boeiende lezingen in het BaronTheater te Opende. Dit in het kader van zijn ‘collega ontdekkingsreiziger’ Abel Tasman, die 375 jaar geleden voor het eerst voet aan wal zette in Nieuw-Zeeland. Kuipers nam in de middag zijn publiek bestaande uit basisschoolleerlingen mee naar de wondere wereld van de ruimtevaart. In de avond werden ondernemers en genodigden meegenomen op een reis vol techniek, innovatie en motivatie. De avond werd mogelijk gemaakt door Lea van der Tuin, die namens het BaronTheater het voortouw heeft genomen, waarna de vier Westerkwartiergemeenten samen met Achtkarspelen de komst van Kuipers financieel hebben ondersteund. Namens de gemeente Grootegast, wethouder Elly Pastoor: “Ontdekkingsreizen, pionieren, innoveren. Het ligt allemaal in elkaars verlengde en is van alle tijden. Het brengt vooruitgang en inspireert ons om steeds weer over onzichtbare grenzen heen te stappen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here