Sietse Jager speelt hoofdrol in ‘MASH-Grijpskerk’;  Jan Haan ergert instelling Grootegast

0
13

STREEK – De competitie is hervat, op een paar wedstrijden in de streek na. De duels Noordwolde-Niekerk en Zeester-Ezinge werden afgelast. Buitenpost kwam goed uit de winterstop (zie verslag elders). Zuidhorn schoot meteen uit de slof. Grijpskerk won bij het lastige Twijzel. Winst ook voor Aduard 2000, Opende en OKVC.

Zuidhorn overwinterde dit jaar niet in Spanje. “Het is beter om het niet te doen”, grapt Kees Bouma, na de eclatante 6-2 monsterscore tegen Groen Geel. Het was een beetje een hoog uitgevallen uitslag. Uitblinkers waren Jaap ‘Vliegende Schotel’  Jacobs die vier keer raak mikte en doelman Marcel Groothoff die drie cruciale reddingen verrichtte. Lange tijd was het duel tegen Groen Geel in evenwicht. Twintig minuten voor tijd sloeg Zuidhorn genadeloos toe. De doelpunten vielen snel achter elkaar. Aan het eind mocht Luuk Jans, de zoon van, nog de 6-2 maken. Fc. Grootegast had niet zo’n goede herstart. “Het was een rare wedstrijd”, vond Jan Haan. “Wykels Hallum kreeg niet één kans, maar scoort wel de 0-1. De 0-2 en 0-3 vielen uit vrije trappen en de laatste was een eigen doelpunt, terwijl onze keeper er ook niet goed uitzag. En dat terwijl we in het eerste half uur vier opgelegde kansen kregen, maar we maken ze weer niet. Wat de tegendoelpunten betreft, ook de tegenstander zei dat ze nog nooit zo gemakkelijk hebben gewonnen. Waar ik me aan geërgerd heb is dat zij 100 procent gaven en wij dachten het op halve kracht te kunnen doen. Onze jongens beleefden het als oefenwedstrijd. Als de instelling niet beter wordt, dan wordt het heel lastig.”  ’t Fean ’58 kwam goedgemutst uit de winter, maar heeft de strijd om de eerste plaats (voorlopig) verloren. De Feansters gingen op de Ketting met 0-3 op de plaat tegen concurrent Minnertsga. Het was de eerste nederlaag van het seizoen. De 0-3 stond bij rust al vast. ’t Fean staat nu twee punten achter, maar heeft ook nog twee duels in te halen.  Grijpskerk waande zich in Twijzel in een aflevering van MASH en Sietse Jager speelde de hoofdrol. Jager, die daarvoor de volle 90 minuten had gespeeld in het tweede, moest door blessureleed invallen en scoorde zowel de  0-2 als de beslissende 1-3. “Na een kwartier heb ik al drie spelers moeten wisselen”, legt trainer Jan Faber uit. “Het hele middenveld had verband om de benen en lag in zakken met ijs. Het leek wel een aflevering van MASH. Zelfs onze verzorger raakte vermoeid door het heen en weer lopen.”.  Aduard 2000 trakteerde Mamio op een 2-0 nederlaag. “De stand na de winterstop is geen graadmeter. Mamio stond wel nummer drie, maar iedereen komt anders uit de winterstop”, weet Henk Alssema. Aduard had een strijdplan bedacht, van ‘d’r bovenop’ en daarvan raakte Mamio van haar a propos. Aduard, dat verzuimde Mamio al eerder op achterstand te zetten, sloeg een kwartier voor tijd definitief toe. Michel Haaksma opende de score. Aduard was in deze fase weer beter dan Mamio, dat door omzettingen beter aan het tweede deel begon. Jeffrey Eggens verdubbelde de score. Aduard deed goede zaken en vond aansluiting met de middengroep, doelstelling dit seizoen. In de vierde klasse C deelde ASC’75 de punten met RWF. ‘Styngae’  kwam al snel achter. In de slotfase bezorgde Tamme de Boer met twee doelpunten ASC een punt. Opende won de belangrijke slag van Friese Boys. In een wedstrijd van hoog tempo ging het heen en weer, maar opende Opende de score. Ties Wildeboer was de aangever op Henk ‘de Tank’ Veenstra: 1-0.  In deel twee een sterker Opende, dat echter op achterstand werd gezet: 1-2. De Peendermantsjes rechtten als vanouds de rug. Een fantastisch doelpunt van Wildeboer betekende 2-2. Een rode kaart werd de gasten fataal. Nadat de rode ploeg drie kansen omzeep hielp werd een minuut voor tijd Veenstra neergelegd in de zestien. De Tank stelde zijn loop scherp en schoot beheerst binnen: 3-2!.  Trainer Marcel Hiemstra was kort maar krachtig in zijn reactie: “een mooie opsteker”.  OKVC  versloeg op sportpark ‘Onder de Juffer’  SGV: 1-3. De doelpunten vielen in het tweede deel. Johan Niemeijer scoorde er twee, Bert Reitsema schreef ook een doelpunt op zijn naam. ‘Olhoof’ nestelt zich  goed in de subtop. In 5C wint koploper De Lauwers ook slechte wedstrijden, zoals tegen Blija. Het was volgens Nico Roorda zelfs de slechtste tweede helft van het seizoen. Het eerste deel was prima in orde. De Lauwers – het duel werd achter linten op een bijveld gespeeld doordat het hoofdveld van ’t Meertenust in slechte staat was-  liep al gauw naar 2-0 door Frans van Wieren en Jeffrey Brink. Daarna trad er verval in, zonder gevolgen. GSVV begon het nieuwe jaar met een verdienstelijk gelijkspel tegen Noordpool UFC. Op het kunstgras in Uithuizen kwam GSVV vroeg achter door ongelukkig uitverdedigen. Na rust een snelle counter, waardoor het 2-0 werd. Beide teams kregen vervolgens enorm veel scoringskansen. Goed keeperswerk voorkwam erger voor GSVV, dat wonderwel in de slotfase nog twee treffers produceerde, waardoor het alsnog 2-2 werd.  Zondag trad Surhuisterveen aan tegen De Wilper Boys en verloor na een attractieve pot. De thuisclub had de handen vol aan de Wilpsters die constant een voorsprong namen. De Achtkarspelen-ploeg, die een teleurstellend seizoen kent, toonde op hun beurt veerkracht en kwam steeds terug. Na de 2-4 gaf de thuisclub nog niet op en kwam ver in blessuretijd nog op 3-4. Surhuisterveen blijft daardoor steken op een negende plaats. Al hebben de Feansters nog wel duels in te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here