Hoog niveau solistenconcours Muziekfederatie Zuidhorn

0
111

ZUIDHORNAfgelopen zaterdag heeft het 14de solistenconcours en concertfestival van de federatie van muziekverenigingen in de gemeente Zuidhorn plaatsgevonden. Overdag was het de beurt aan de solisten. Van beginner tot gevorderde muzikant nam deel aan het solistenconcours. Na maar liefst 67 optredens van hoog niveau mocht de jury de dagwinnaar bekend maken. Henderika Veenema van CMV Excelsior Grijpskerk had de meeste punten gekregen. Hierna was het de beurt aan de jeugdorkesten. Vier jeugdorkesten hebben deelgenomen. De jury, Andries Kramer, vertelde dat hij had genoten van alle optredens. Juliette uit Aduard was het beste jeugdorkest en ging er met de eerste prijs vandoor. Tot slot was het de beurt aan de A-orkesten. De deelnemers waren CMV Excelsior Grijpskerk (2de divisie), Ons Ideaal Grijpskerk (5de divisie), CMV Juliana Aduard (4de divisie), CMV Wilhelmina Zuidhorn (5de divisie) en CMV Juliana Oldehove (5de divisie). Andries Kramer beoordeelde dat CMV Excelsior Grijpskerk de koraalprijs verdiende. De eerste prijs ging naar CMV Juliana Oldehove die nu voor de zesde maal op rij de wisselbeker wist te bemachtigen. Wellicht was dit solistenconcours en concertfestival voor de laatste keer omdat in 2019 gemeente Westerkwartier een feit zal zijn. Of en hoe dan een dergelijk evenement zal worden georganiseerd is nog niet bekend. “Het zou echter erg jammer zijn om deze onbetaalbare ervaring – voor met name de jongere deelnemers – niet op één of andere manier voort te zetten”, vindt Excelsior-voorzitter John Bouwman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here