Senioren Oldekerk leren niet te vallen

0
62

OLDEKERK – De afgelopen vier vrijdagen hebben de senioren in sportcentrum Eekeburen flink geoefend met vallen en nog veel belangrijker…niet vallen. Valpartijen komen vaker voor bij ouderen en hebben dan ook vaker vervelende gevolgen. Voldoende reden om hier aandacht aan te geven, vindt fysiotherapeut Susan Blaauw die hier een speciaal en afwisselend programma voor heeft samengesteld. Naast het lopen over loopladders en hindernissen, is ook het afgeleid worden goed geoefend. Alle deelnemers kregen na afloop van de cursus een certificaat mee naar huis die de goede prestaties onderstrepen. Het team van Plezierig in beweging, het samenwerkingsverband tussen de gemeente Grootegast, woonzorgcentrum Het Hooge Heem, stichting de Zijlen en Witteborg Sport geeft het Valpreventiestokje weer terug aan Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. SWgZ is in het najaar begonnen met Valpreventie cursussen in Aduard en Zuidhorn; nu heeft de gemeente Grootegast twee cursussen gehad en binnenkort komen andere dorpen van de gemeente Zuidhorn aan de beurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here