KILOmeters voor de LEGiO-run

0
32

GROOTEGAST – Een vijftiental dames en één heer werken momenteel hard aan hun conditie. Het grote doel: de 5 kilometer van de LEGiO-run succesvol volbrengen. “En dat gaat ze lukken”, voorspelt fysiotherapeute Pauline Kruijt. Zij begeleidt de fanatieke sporters namens Fysio Grootegast in het behalen van hun doel. “De groep heeft plezier en ze jutten elkaar op om het steeds beter te doen”, aldus Pauline, die toegeeft dat een aantal wel even door de spreekwoordelijke zure appel heen moesten bijten. “Door drukte, kinderen en werk zijn een aantal van de dames stil komen te staan”, zegt ze. “Zij beginnen nu weer te sporten en dat is zeker in het begin niet zonder complicaties.” De begeleiding liegt er dan ook niet om. Aan de hand van een diëtiste en Pauline zelf wordt de groep rustig, maar zeker klaargestoomd om 31 maart goed aan de start te verschijnen. “Elke dinsdag werken we samen in groepsverband een programma af”, stelt ze. “Maar ook voor de rest van de week hebben ze allemaal een programma meegekregen. Wat je ziet is dat de groep al samen afspreekt en gaat lopen. Dat is positief.” Het is de tweede keer dat Fysio Grootegast zich verbindt aan de LEGiO-run en meehelpt zoveel mogelijk gezonde lopers aan de start te verschijnen. Al bestaat de kans dat ook na de run doorgelopen wordt. “Vorig jaar zijn we tot aan september doorgegaan”, blikt Pauline terug. “Of dat dit jaar ook gebeurd is nog even afwachten. Al verwacht ik wel dat deze groep blijft lopen, ze zijn enorm gemotiveerd.” De LEGiO-run wordt op 31 maart aanstaande gehouden in Grootegast. Naast de 5 kilometer kan men zich ook opgeven voor de 10 kilometer. Daarvoor dient men zich in te schrijven vóór 7 maart. Inschrijven kan ook op de dag zelf, al krijgen deelnemers dan geen gepersonaliseerd startnummer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here